Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

30 років у лоні Української Церкви

13 Лютого 2019

Суворі, холодні і безбожні часи хрущовські, їх пам’ятає старше покоління, і пам’ятає як закривали храми і позбавляли людей права молитви Господу Богу анексуючи внутрішній духовний світ православних християн. Для буковинців це трагедія, адже на духовності століттями будувалося життя всієї буковинської спільноти і кожної родини. Церква відігравала вирішальну роль в стосунках людей і народів. У селі Брусенки, це юрисдикція Нижніх Станівців на Кіцманщині, саме у хрущовські часи замкнули на багато років дім Божий для звершення молитов. Але відродилася Україна і храм Святого Духа громада відкрила знову. Було це  30 років тому. Достатньо, щоб ствердитись у своєму свідомому виборі – Україна і помісна Церква, не віддільні.

З таким пам’ятним днем привітав парафіян храму Святого Духа Митрополит Данило, відвідавши Брусенки на запрошення місцевих мирян. Владика звершив божественну літургію, а співслужили йому  12 священиків з інших парафій.

Також виповнилося сім років з освячення престолу. Віряни згадували ту подію і багато іншого, що довелося пережити у часи так званого не визнання. Але зараз для України і Церкви є вже Томос і в селі радіють, що нарешті їх мрія збулася.

Проповідь архієрея цього дня була про трьох святителів – Василія Великого, Іоана Золотоустого, Георгія Богослова.  Вони були великими посниками і утримувалися від земних спокус. Тому  й зберегли невинність, і в пості та молитві. В історії не було мудріших і ревніших подвижників, які б так глибоко проникли в таємниці Божої науки.

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016