Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

Розпочались підготовчі неділі до Великого посту

10 Лютого 2019

10-го лютого, Неділя про Закхея. Євангеліє від Луки цього дня розповідає притчу про Закхея, який думав, що шукав Ісуса, а виявилося, що саме Ісус шукав його. Після читання Євангеліє на божественній літургії у храмі прп. Параскеви (Сербської), митрополит Чернівецький і Буковинський Данило виголосив проповідь з поясненням притчі про Закхея. 

Закхей є прикладом поведінки людини, яка не зважаючи на суспільну антипатію його особи, виявляє гідні намагання побачити Ісуса. Митар, відкидає свої обов’язки і підносить на перший план внутрішній порив і нестримне бажання побачити Того, хто дивує світ і дає надію. Після Ісусових звертань Закхей розуміє, що потрібно бути готовим унаслідувати Црство Небесне, і відповідає: «Господи ось половину майна свого даю вбогим, а коли чимсь когось і покривдив, поверну вчетверо».

Також нині розпочинаються підготовчі неділі до Великого посту. Подумки православним християнам слід готуватися до важливого часу у році, який вінчається Воскресінням Христовим.

Цього ж тижня, 12-го лютого, святкується Собор трьох святителів – Василія Великого, Григорія Богослова, Іоана Золотоустого. У храмі прп. Параскеви відбуватиметься божественна літургія.

У четвер, 14 лютого, напередодні Стрітення Господа Нашого Ісуса Христа, у храмі служитиметься вечірня, а 15-го лютого, у день свята Стрітення, відбуватимуться дві божественні літургії.

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016