Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

Неймовірне піднесення православних з нагоди першого в історії чину інтронізації Предстоятеля Православної Церкви України

3 Лютого 2019

Третє лютого 2019 року увійде в історію унікальною подією, якої досі українська земля не знала. Під тисячолітніми куполами Софії Київської відбулася інтронізація Митрополита Київського і всієї України Епіфанія. Саме такий чин інтронізації в Києві відбувається вперше, адже ПЦУ отримала повне і незалежне управління від Константинопольського Патріархату і стала 15-ою у диптиху православних Церков світу. Навіть у давні часи Київської держави такого рівня канонічного спілкування між Києвом і Константинополем не було. А нині Предстоятель ПЦУ офіційно вступив на престіл  в Україні. У храмі Софії Київської відбулася божественна літургія, за якою й звершено чин інтронізації владики Епіфанія. З усієї України приїхали єпископи та духовенство закордонних православних церков та Конснтинопольського Патріархату. Представники інших релегійних конфесій показали своєю присутністю велику повагу до Православної Црекви України. Взяв участь в служінні й Митрополит Чернівецький і Буковинський Данило. Прибули Президент Петро Порошенко з дружиною та воїни української армії, наші захисники.

Таке представництво і сама атмосфера є ознакоє відродження української соборності в Софії Київській. Це об’єднання українських родин у молитві та в Ісусі Христі. Духовенство і миряни відчули єднання з своїм Предстоятелем. Радіємо, що Господь Бог благословив Україну і її Церкву.

День 3-го лютого був сповнений символізму. Цього дня владика Епіфаній відзначив своє 40-ліття. А на престолі храму Софії, спеціально до цього дня, перебувала Євангеліє 1707 року. Вона важить аж 30 кг., адже має ошатну коштовну оздобу. Свого часу її видавництво особисто патронував гетьман Іван Мазепа.

Привітав владику Епіфанія та увесь український народ Президент Петро Порошенко,зусиллями якого, у першу чергу, Україна здобула помісну церкву.

З такими ж вітаннями звернувся посланець Вселенського Патріарха єпископ Гальський Емануїл.

1

2

3

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016