Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

Перша літургія в храмі села Горошівці після переходу в ПЦУ

28 Січня 2019

Першу літургію у лоні Православної Церкви України парафії Успіння Пресвятої Богородиці села Горошівці Заставнівського району було звершено у неділю 27 січня 2019 року. Дуже довго чекали цього дня місцеві миряни. Молилися щоденно Господу Богу, аби зійшов на нашу землю дух правди і миру. А як опинилася Україна в 2014 році у вогняній пастці російської окупації, то й жодних сумнівів не було, що потрібно відроджувати Українську Церкву, повністю незалежну від Росії. І ось надання Україні Томосу про визнання Церкви стало визначальним, щоб реалізувати свої сердечні прагнення і почування єдності православної української родини. Релігійна громада провела збори і більшістю голосів влилася в ПЦУ. 

У неділю у Горошівцях божественну літургію служив настоятель соборного храму прп. Параскеви (Сербської), протоієрей Микола Семелюк. Він привітав громаду з великим здобутком і представив нового настоятеля храму, отця Назара Краснодемського. Отець Назар також служитиме і в сусідньому селі Боянчуку, громада якого на тиждень раніше провела збори про входження в ПЦУ.

У цьому храмі співав на літургії архієрейський хор імені Митрополита Гакмана соборного храму прп. Параскеви (Сербської).

У відповідь парафіяни храму дуже дякували духовенству ПЦУ за підтримку і служіння у храмі. Дякували Господу Богу за те, що їх релігійна громади нарешті є об’єднаною з Православною Церквою України.  

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016