Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

У селі Борівцях на Кіцманщині громада завершила ремонт стін давнього храму Покрови Богородиці

28 Січня 2019

У мальовничому селі Борівці Кіцманського району громада завершила капітальний ремонт стін храму Покрови Пресвятої Богородиці. Церква була побудована ще у 1860-х роках за фінансування Буковинського релігійного фонду та тодішнього війта села Олександра Скорейка. До речі, прізвище Скорейко й досі доволі поширене у Борівцях та сусідніх селах. 

Стіни давнього храму, який знає часи незалежної Буковинської митрополії, оббили деревом і це справляє враження карпатського колориту. Мабуть громада й мала за мету зберегти дерев’яний храм наближено до своєї автентичності.

Митрополит Данило освятив храм після проведених робіт. Привітав із завершенням робіт і благословив громаду Борівців митрополит Чернівецький і Буковинський Данило. Архієрей відслужив у храмі Покрови Пресвятої Богородиці божественну літургію. Владика подякував громаді та жертводавцям за вклад у відродження української незалежної церкви. Томос наданий Україні, є також і заслугою мирян Борівців. Адже люди у цьому селі ще з початку 90-х минулого століття твердо ступили на позиції автокефалії української церкви. У цьому селі твердими виявилися передання предків про віру і гідність, правду і богобоязкість. 

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016