Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

Митрополит Данило привітав вірян Глибочка з Різдвом Христовим і отриманням Томосу

9 Січня 2019

Мирян села Глибочок Сторожинецького р-ну привітав з Різдвом Христовим і отриманням Томосу Митрополит Чернівецький і Буковинський Данило. У день Собору Пресвятої Богородиці владика Данило звершив богослужіння у храмі Різдва цього села, а співслужило йому духовенство з Чернівців, Сторожинецького, Кіцманського благочинь. Ще біля храмових воріт архієрея радо зустріли парафіяни і запросили владику очолити божественну літургію.

У притворі храму з вдячними вітальними словами зустрів архієрея настоятель храму, отець Микола Манілик. Він нагадав, що парафіяни храму Різдва ще з далеких 90-х твердо вірили в автокефалію української церкви. І саме ця віра була сповнена зараз по волі Божій. Різдво Христове світле і незвичайне цього року. Радість за нашу Церкву і Україну оволоділи серцями вірян, які й надалі ревно оберігатимуть Христову віру у своєму житті. З таким переконанням отець Микола Манілик передав архієрею святого хреста.

Свою проповідь Митрополит Данило присвятив Різдву Христовому. 

Владика подякував парафіянам храму за їх віру багато років в Українську Церкву . Ще у 90-х у Глибочку утворився рух за помісну церкву в Україні,за незалежну від Москви. Увесь цей час люди щиро вірили і молилися за той щасливий час, коли Українська Церква рівноправно влиється в сім’ю правослвних церков світу. Протягом багатьох років розбудовували парафію Різдва Христового. Храм вийшов на славу.Дуже ошатний і гарно оздоблений.  Господь почув благання і молитви українців і дарував нам автокефальну Церкву.

І цього дня,за присутності архієрея, духовенства, представників місцевої влади люди вітали один одного з наданням Томосу. Казали,що бракує словесних означень, щоб передати всю значимість події об’єднання православних церков.

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016