Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

У Киселеві відзначили архієрейськими грамотами старостів, які віддано служили парафії

27 Грудня 2018

Митрополит Чернівецький і Буковинський Данило здійснив архіпастирський візит до парафії храму св. Миколая Чудотворця, що у селі Киселів Кіцманського району. Щонайменше одного разу на два роки владика Данило звершує божественну літургію у цьому давньому храмі. Ще на початку 90-х минулого століття, коли розпочалось відновлення української Церкви, у селі Киселеві за ініціативи сільського голови було зібрано збори селян, а фактично православних вірян, які відкритим голосуванням вирішили бути разом з УПЦ КП. Тоді практично усе село прийняло для себе доленосне рішення, яким поставлено було крапку у ймовірних непорозуміннях, що могли б мати місце у майбутньому. І, як показав час, це був найоптимальніший спосіб проголошення релігійної незалежності. Села, які пішли таким шляхом, водночас позбулися минулого і стали об’єднаними духовно за велінням тисяч сердець.. 

Про не прості 90-ті згадував цього дня митрополит Данило звертаючись до парафіян і дякував Господу Богу, що дав сил і терпіння усім пройти шлях у майже три десятки літ і до часу об’єднання православних церков та проведення Собору. Це спільний здобуток духовенства і мирян, які вірили і сповнювалися духом у надії на утворення Помісної Церкви. А в селі Киселеві завжди був надійний фундамент для розбудови церкви. Це патріотичне українське село з своїми особливими традиціями, міцними та працьовитими родинами, мудрою інтелігенцією.

Цього дня владика Данило нагородив грамотами старостів храму різних років, які своєю працею щоразу доводили вірність Господу Богу і Церкві. Архієрей подякував усім жертводавцям та закликав ревно молитися і берегти те, що посилає нам Господь Бог.

Владика Данило також звершив подячний молебень до Богородиці Діви “За Україну”.

 

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016