Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

Діво Маріє,збережи нам Україну!

14 Жовтня 2018

Дитячі голоси були звернуті до Діви Марії під час свята у Недільній школі. Діти і учителі підготовуали виступи на честь свята Покрови Пресвятої Богородиці. А розпочали з загальної молитви “Отче Наш”. Діти запалили свічки і помолилися образу Діви Марії. Згодом прозвучала молитва – подяка української душі. Ось так щиро і щедро на молитви діти віддали шану Богородиці. Бо молитва має велику силу, яка здатна приборкати розлючених, припиняти дію зла, відганяти ворогів, відчиняти небесні ворота і перетворювати душу. Так було за пам’ятних часів з  чудесною появою Богородиці. Вона приходила на допомогу українцям і ми тішимося з того, що наш народ вважає Богородицю за свою Покровительку Небесну.

Діти показали й сценку з Покровом Богородиці. Одна з учениць виконала роль Покрови, яка огортає усіх. Діти, звертаючись до Діви Марії, промовляли “За Вкраїну ми молимось щиро, бережи Богородице край наш святий”.

Завітав на свято і митрополит Данило. Владика привітав діток з святом.

Митрополит Данило:

“Дорогі діти. Ви можете бути прикрасою свого роду. Ваші батьки, дідусі і бабусі вами пишаються, бо ви нині з нами, у храмі і в Недільній школі, адже вас навчають Євангельської мудрості. Кожен з вас може присвятити своє життя Господу Богу і Богородиці. Але це рішення кожен має прийняти сам, і після нього вже нести особисту відповідальність. Сказане слово, що я хочу служити своїм життям на землі Богородиці, є дуже серйозним. Таке рішення може бути не одразу. Багато років йде на нього”.

Владика додав, що батьки правильно вчинили вирішивши віддати дітей до Недільної школи. Це юні душі, які колись стануть дорослими і понесуть у світ той багаж добра і благочестя, який здобудуть у школі храму.

На святі було організовано стенд з роботами вихованців школи. Це малюнки до свята Покрови Пресвятої Богородиці.

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016