Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

Воїни і волонтери є совістю української нації, елітою людяності, моралі і честі

13 Жовтня 2018

З нагоди Дня захисника України, що відзначається в 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці, митрополит Чернівецький і Буковинський Данило, на запрошення громади Кіцманя, взяв участь в святкових заходах.  Владика Данило відслужив молебень за захисників України, які боронять мир та спокій нашого народу. Архієрей звернувся до кіцманчан нагадуючи про трагедію, яка триває на сході країни, про те, що наші молодіхлопці та дівчата залишають рідних і йдуть туди, звідки можна й не повернутися. 

Митрополит  Данило:

“Якби воїни не присвятили своє життя захисту Батьківщини, то сьогодні ми б вже були колонією російської імперії. І це не перебільшення, а гірка правда. Я мав нагоду відправляти похорони за загиблим на війні. Я не знав чим втішити вдову. Тому й сказав їй, що вона втратила чоловіка на війні, а діти залишилися сиротами. Але ти, ще живеш у хаті, маєш живність вдома, яка тобі допомагає вижити. Ти ще спокійно спиш і спокійно працюєш аби дітей прогодувати. А на сході вже немає нічого – хати розбиті, поля заміновані, і там кривда дуже велика. Отже, якби наші герої не були там і не поклали своє життя за Батьківщину, то те було б у нас. Поля наші були б заміновані , хати розбиті. а ми б з переляку не знали  де переночувати- чи у підвалі, чи на вулиці.

Святійший Патріарх Філарет, коли усе це сталося (війна) скликав нас і забов’язав організовувати допомогу добровольцям, які вийшли зупинити неприятеля, який захотів відновити імперію, а нас зробити рабами. На сьогоднішній день є ті, що вижили і ті ,що не вижили. Комусь даємо нагороди посмертно, а комусь живим. Хтось пішов на війну, а хтось залишився тут, щоб відділити з заробленого своїм мозелем на захист рідної землі”.

У Кіцмані й досі є чимало волонтерів, які збирають допомогу і везуть на передову. Вони інакше чинити не можуть. Їх, і наших воїнів, сміливо назвемо совістю української нації, елітою людяності, моралі і честі. Владика Данило трьом учасникам бойових дій та волонтерам вручив ордени св. Архістраига Михаїла, п’ять грамот від Патріарха Філарета та нагордив 12 волонтерів і захисників грамотами Чернівецько-Буковинської єпархії.

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016