Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

Митрополит Данило: “Ми прийняли від Господа Бога великий дар – мудрість. Маючи цей дар – розум, ми з нього й маємо скласти звіт у загробному світі”

16 Вересня 2018

Сьогодні у Неділю, 16 вересня, митрополит Чернівецький і Буковинський Данило звершив божественну літургію у соборному храмі прп. Параскеви (Сербської).  Читання Євангеліє від Матвія цього дня  нагадує нам притчу про таланти.

Після читання Євангеліє митроплот Данило виголосив повчальну проповідь на тему притчі про таланти.

Митрополит Данило: “Перший слуга прийнявши 5 талантів, придбав ще 5 талантів. Сказав йому Господар – “У малому ти був вірний, над многим будеш поставлений. Те ж, слово, почув і другий слуга, який примножив до даних двох талантів ще два таланти. Третій слуга був лінивий і нічого не придбав. Цей слуга відповів Господарю – “Я знав тебе пане, що тверда ти людина, ти жнеш де не сіяв, і збираєш, де не розсипав”. Тому й вирішив третій слуга повернути тільки те, що брав. На це пан відповів, що раб лукавий і лінивий. Замість того, щоб віддати таланти грошомінам для отримання прибутку, він не приклав праці, щоб набути і зрости. Тому пан сказав – “Візьміть же від нього таланта і віддайте тому, хто десять талантів набув. Бо кожному, хто має, дасться йому і додасться, хто ж немає, забереться від нього й те, що він має”.

Що означає притча? Ми будемо складати звіт нашого життя на землі. Ми прийняли від Господа Бога великий дар – мудрість. Маючи цей дар – розум, ми з нього й маємо  скласти звіт у загробному світі. Що обиремо у житті, з того здобутку й будемо складати звіт”.

 

 

 

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016