Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

На Буковині освячено новозбудований храм святої рівноапостольної княгині Ольги

25 Липня 2018

Важлива і дуже очікувана подія відбулася у райцентрі Глибока на Буковині. У містечку освячено новий храм святої рівноапостольної княгині Ольги Української Православної Церкви Київського Патріархату. Цього дня парафіяльна громада храму та всі українські православні чекали 19 років.  Нарешті сповнилася історична справедливість, що у такому патріотичному і прикордонному містечку як Глибока відкрилася Українська Церква. Тут, без сумніву, щонеділі і щосвята підноситимуться молитви Господу Богу за Україну, за її народ і за мир. А охоронителем цього, як і останніх 19 років, буде настоятель храму, протоієрей Роман Грищук. Отець, разом з вірними Українській Церкві парафіянами і жертводавцями, звели храм, який вже об’єднав православних українців, який став ще однією цеглиною у побудові Української Помісної Церкви. 

Отже, 24-го липня, на запрошення настоятеля та парафіяльної громади храму кн.Ольги митрополит Чернівецький і Буковинський освятив новозбудований храм та освятив його. Владика щиросередечно привітав глибочан з цією вагомою подією для району. Зупинився у своєму зверненні на тих подіях, які багато в чому визначили день нинішній, піднесли науку та стали історією – гіркою, солодкою, але правдивою.

Богослужіння відвідали представники влади району та Глибоцької ОТГ, багато священиків з інших парафій гостей з інших парафій, представники громадських організацій,а також інтелігенція з Чернівців. Заслужений артист України, заступник голови Чернівецької «Просвіти» Іван Дерда тепло привітав всіх зі святом і вручив отцю Роману Грищуку почесну відзнаку. Відомо наскільки глибоко отець Роман переймається питанням української церкви, її відновленню, як особисто докладає зусиль, щоб в Україні запанував мир, а ворог не топтав нашу землю.

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016