Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

Митрополит Данило на шикуванні 80-ої бригади подякував захисникам за службу і благословив на звершення миру.

10 Квітня 2016

З війни додому повернулися чернівецькі десантники 3-го батальйону тактичної групи 80-го окремого аеромобільного полку. Як повідомили нам у військовій частині В 0377, прибуло 270 бійців, ще 50 військових приїхали окремо, днем раніше повернулися ще 80 десантників.    Тобто за останні 2 дні до Чернівців повернулися 400  військовослужбовців. В основному це військові з 4-ї мобілізації. На залізничному вокзалі їх зустріли родичі та волонтери. 

Наступного дня вранці десантники вишикувались на плацу. Командування подякувало за службу. Подякував воякам і митрополит Данило. Його звернення мало як подячний , так і повчальний характер. На війні не просто залишитися не ушкодженим як фізично, так і морально. Поряд з смертю поширюється мародерство, підступництво, зрада, обман, нажива. Можна обманути тимчасово людей, але Богоа не можливо. Тож, загартовані на передовій бійці, стануть міцною основою побудови держави у мирному житті вже завтра.

Дивно, але на зібранні військових не було жодного чернівецького телеканалу. Сподіваємося, що це дивний збіг. Хоча у нього важко повірити знаючи шалену конкуренцію  ЗМІ.

 Командир  3-го батальйону тактичної групи 80-го окремого аеромобільного полку підполковник Сергій  Кротов подякував десантникам за мужність і відвагу при виконанні бойових завдань у Донецькій та Луганській областях і вручив почесні грамоти.  Пам’ять Героїв-десантників, які загинули у боях за Україну, вшанували хвилиною мовчання.

Вихованці  дитсадка «Барвінок» подарували солдатам жовто-блакитні кульки та квіти  та заспівали пісню – бійці ледь стримували свої емоції. Волонтер Володимир Дорош від ГО «Буковина – українському війську» подарував десантникам два українські прапори.

На завершення усі разом виконали Гімн України.

 

 

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016