Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ ЕПІФАНІЙ ПРЕДСТАВИВ КЕРУЮЧОГО ЧЕРНІВЕЦЬКОЮ ЄПАРХІЄЮ

10 Лютого 2024

Єпископ ФЕОГНОСТ відтепер, за рішенням Синоду ПЦУ, є новим керуючим Чернівецькою єпархією Православної Церкви України. Його представив православним Буковини Митрополит Київський і всієї України ЕПІФАНІЙ. Подія відбувалася в одному з найдавніших храмів Чернівці, що збереглися, Кафедральному храмі прп.Параскеви Сербської. Зустріли Митрополита ЕПІФАНІЯ учні недільної школи біля пам’ятного хреста, де колись стояв, сотні років тому, дерев’яний храм прп.Параскеви.

Незлічити було кількості священників, що прибули. Адже це було не просто призначення нового керуючого, а об’єднання трьох єпархій в одну, що раніше діяли як незалежні управлінські стурктури церкви.

У притворі храму Блаженнішого зустрів настоятель храму, митрофорний протоієрей Микола Семелюк та запросив Предстоятеля до спільної молитви.

Після молебня Митрополит ЕПІФАНІЙ офіційно представив єпископа ФЕОГНОСТА, побажав успіхів у відбудові української помісної церкви на Буковині.

Також Предстоятель ПЦУ відповів на запитання журналістів під час прес-конференції, а під час зборів в Чернівецькій обласній філармонії виступив перед духовенством та громадськістю міста та нагородив відзнаками тих, хто відзначився на ниві духовності та будівництва Церкви.

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016