Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

Вчинки без розуму

27 Січня 2023

В Києві хотів семінарист УПЦ МП влити зеленку до чаші зі Святими Дарами, завадити Богослужінню Православної Церкви України, яке звершував митрополит Епіфаній в Свято-Успенському соборі Києво-Печерської лаври. Оце таких священнослужителів Росія готує Україні. По всій Україні є розмови, що багато священнослужителів були працівниками апарату кдб чи якихось політичних сил, які служили радянській атеїстичній владі під псевдонімами. Оце живий факт доведеної правди. Отакої природи усі ті, хто нині боїться зрадити Москву. Вони в Бога не вірять, вони служать владі, а український народ є фінансова база, ситний сховок для служби агресору. Український народ вони тільки обдирають і використовують. Спробі майбутнього московського священника, безбожного молодика вчасно завадили і передали чоловіка правоохоронцям.

Цей акт рівносильний тому, що Росія іменувала ракетну установку в честь Серафима Саровського. Це той самий акт, але ще зухваліший. Щоби ми зрозуміли. Господь Бог, Який є предвічний Дух, милосердиться над людиною і благоволить спасти людину, тому приймає людську природу. Щоб спасти людину, Він приймає людську природу, тобто вводить людську природу в єдність з Божественною Природою, освячує її, робить богодостойною. Через освячену в Своїй Особі людську природу, Господь дає нам усім можливість набути святість, ввійти в єдність природи Божественної, через Причастя Тіла і Крові Ісуса Христа здобути спасіння, тобто, ввести людину до Царства Небесного.
Як ми, люди, вміємо глибоко впасти, як людина стає злочинцем проти самої себе? Церква вірить, що Тіло Ісуса Христа народжене Пречистою Дівою Марією, тіло Ісуса Христа під видом Хліба і Вина і тіло Ісуса Христа, що воскресло з мертвих, вознеслося на Небеса і засіло на Троні Небесному праворуч Бога Отця є єдиним Тілом, єдиною Природою. Як в істинну Природу Божу під видом Хліба і Вина, внести якусь чужу речовину, не властиву ні людській, ні Божественній Природі. Син Божий благоволив подати людству залог спасіння, через Своє Тіло приєднати людину до Своєї Природи, подати святість Своєї Природи? Як не буде пекла? Це той злочин, що прп. Серафима, як святого, змусили стріляти по живих людях, по християнах проти його волі. Чи вірять люди у Бога?
Сьогодні пригадуються 1990-91 рік в Галичині, у Івано-Франківській області. Коли м. Данило ще служив на парафії, подібний безбожний злочин робили греко-католики. Священник Б.З., який з Православної Церкви перейшов до греко-католиків, служив на парафії в селі Б.. До нього приїхав греко-католицький єпископ як до свого пароха і поглянув, що священник служив на червоному вині, яке за уставом Церкви уособлює Кров Господню. Та владиці чомусь червоне вино нагадало червоний прапор московітів. Чомусь, на жаль, не нагадало воно йому червоний пояс посадовця Римської Церкви – кардинала. Він взяв чашу і поніс вилити під паркан. Священник за ним біг і благав: владико, це вже освячені Дари, але владика свідомо не чув, а вилив Кров Господню під паркан. А сьогодні вони, і перші і другі такі святі, такі розумні.
У селі Гошів, Долинського району, Франківської обл. є монастир УГКЦ. У свій час, коли стало можливо відкривати монастирі і закриті храми, то Франківська єпархія московської церкви відкрила цей монастир і поставила там священнослужителя. Греко-католики на нього напали і дали йому два ножі і сказали, що вони йому тільки кров пускають, а якщо він ще буде борикатися, то вони з ним серйозно зроблять. Оце святість іншої української церкви. Нас оточують зі всіх сторін одні святі, а ми наче оглухли, осліпли не шукаємо свого.
Якщо й виявиться правдою те, що московське православ’я утвердиться підпільно, за словом греко-католиків, то це для України буде той самий шантаж, бич, що має Галичина в особі греко-католиків. Це вже висновки на основі досвіду споглядання життя греко-католиків: немає миру ні між вірянами, ні між селами, ні між духовенством. Оце прогнозують греко-католики своїми пророцтвами безлад по всій Україні.
Хто панував в Україні, кожен лишав свої сліди і увіковічував їх в історії, спотворюючи українську культуру й історію. Римській Церкві не подобалося свято Чуда Покрови Пресвятої Богородиці, бо Богородиця явила його у греків, а не у латинян. Виїдали в Україні свято Усікновення голови святого пророка і предтечі Івана Хрестителя. Не відомо чим провинився перед греко- і римо-католиками пророк і попередник діла Христового Іван Хреститель, що вони в Галичині звели нанівець свято пам’яті смерті його, як і день пам’яті Покрова Пресвятої Богородиці. Проте збагатили місяць листопад святом свого святого, якого і Рим не визнав святим. Також в Римі не поважали ні свято князя Володимира, ні княгині Ольги, ні Антонія і Феодосія Печерських – апостолів українських, ні самого Христового апостола Андрія, якого Христос першим покликав до апостольського служіння. На місце пошанування українських апостолів і апостола Андрія греко-католики ввели свято Тіла Господнього. Шанують ікони з серцем, яких навіть Рим не визнає. Увели в Богослужіння за зразком римських богослужінь молебні.
Російську Церкву теж не цікавив апостол Андрій, бо не пішов до Росії. За те росіяни навчили українців шанувати російську церкву. Вона нав’язувала українцям свої свята: Олександра Невського, про якого з гнівом згадують навіть російські політики, Матрони Московської, царя Нікалая, на честь якого будують храми навіть по Буковині. Багатьох святих єпископів московських піднесли до рівня божественного; бо як на честь Ісуса Христа Богослужіння мають урочистості, такі ж почесті віддають на честь московських єпископів. Церква навіть апостолам не поставила такі урочистості богослужіння, які Москва поставила своїм святителям. За короткий час російські святителі стануть у небі вище за Ісуса Христа. Мабуть, їм теж дадуть танки й ракетні установки і вони теж будуть стріляти про українцях. Українці,будьмо мудрими?

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016