Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

За три сорока соболів і двісті червінців

15 Січня 2023

Дорогі читачі нашого сайту, Господь дав нам Батьківщину у легкий спосіб в 1991 р.,та ми не цінували. А зараз платимо велику жертву від українського народу, щоб мати українську державу і свою Церкву.В історії було так.



Князь Володимир Хрестив Русь-Україну в 988 році. Москва після хрещення України, як громадський центр виринула аж через п’ятсот років і вже в 1448 році самостійно проголосила себе Церквою автокефальною. Вселенський патріарх таку зухвалу Церкву віддає прокляттю, тобто, анафемі. Москва під анафемою перебувала 143 роки. В 1589 році після падіння візантійської імперії (1453р.) Москва силою через погрози смерті у патріарха константинопольського здобула собі патріархат. Чи це за канонами, чи взагалі це піддається здоровому розуму. Українська мати-Церква немає патріархату, а зухвала дочка поза канонами, здобуває собі його через погрози смертю патріархові. Церква заквітчалася патріархатом. Константинопольський патріарх визнав російську Церкву патріархатом лиш з тієї причини, що вони його з Росії відпустили додому на батьківщину живим. Вони його вже два роки мучили і давали йому зрозуміти, що якщо він не визнає їхнього патріархату, то на батьківщину ніколи не повернеться. Константинопольський патріарх в 1589 році обіцяв визнати російський патріархат, а в 1593 стверджує визнання патріархату. Трохи пізніше в 1686-му році делегація московитів їде в Константинополь і за три сорока соболів і двісті червінців купує українську Церкву в своє підпорядкування. Вселенський патріарх в силу незручностей погодився, щоб московський патріарх в силу незручностей допоміг Українській Церкві. Москва як осіла в Україні, то не один раз допомогти, а зробила Українську Церкву і Українську державу невільниками більше ніж на 330 років. Сам Господь в кінці двадцятого століття вивів і Україну, як державу, і Українську Церкву з російської неволі. Державу Господь дарував 1990-1991 роках, а Церква 19 серпня 1989 року заявила про свій вихід з російського рабства, в 1990 році проголосила себе патріархатом, а в 2018 ввійшла в сім’ю Православних Церков світу, тобто, повернулася в лоно матері Константинопольської Церкви за нормами канонів Церкви і зайняла своє законне місце поміж Православними Церквами світу.
Чому це не подобається дочці-Церкві, Церкві агресора? Яке діло поневолювача до українського народу? Москві світ не дивується, там, як світ побачив, одні терористи. Але як не соромно єпископам і священикам українцям, якщо так можна їх назвати? Вони утонуть сьогодні, як вони казали, у крові. У них рахувалося дванадцять з половиною тисяч парафій; парафії це українські міста і села. Росіяни йдуть захищати своїх вірян, а вбивають всіх підряд, руйнують храми, гвалтують московських українців. Хіба закон не судить причину зла? Хто навів би на гріх меншого, то краще йому утонути в глибині морській. Самогубство – найстрашніше зло, але одурити простого християнина виявляється гіршим злом. Мт.18,6. Українці зрадники утонули у рідній крові і не каються, не стають мудрішими. Втратили сором, а найгірше те, що вбили власну совість. То й не дивно, що вони, як розсуду позбавлені, засуджують слово сказане, що Дух Святий прийшов на собор через мирянина, П. Порошенка. Та в тій же Росії Церквою керував обер-прокурор більше трьохсот років. І вони якимось чином сьогодні всі святі. І зараз в Україні в Церкві УПЦ МП є свій новітній обер-прокурор годувальник, який багатий і судиться за кожне село; він не шкодує пожертв і купує нових зрадників.
Сьогодні визріли плоди 143-річного прокляття Вселенським патріархом і запрацювали. Такого собі ніхто не дозволяв, щоб погрозою смерті здобувати своїй Церкві патріархат і ще такої ганьби світ не чув, щоб заряджаючи зброю заряди називати найсвятішим ім’ям Пречистої Діви Марії, іменами апостолів, і святих. Вбивць, розпусників, ґвалтівників і кровожерів поставили в один ряд з найсвятішими Особами Святого Письма. Такого навіть безбожники собі не дозволяли. На таку глибину звалилися і зрадники українці і окупанти. Беззаперечно П. Порошенко на фоні цих світлокровавих злочинців чистий і святий.
Зрадники Українського народу П. Порошенка, свого вірянина, проклинали. Обрали собі нового президента за своїм духом. Хіба не бачать, що й цим президентом керує Дух Божий? Він борець за народ своєї держави і безпомилково в духовенстві УПЦ МП бачить аморальних зрадників і їм довів це. Яка ганьба, який сором. Єпископи, священики, обманутий ними народ зраджує все своє; свою Церкву, свою державу, своїх дітей, своїх батьків. Самі у крові своїх кревних купаються і Бога не бояться. На свою совість взяли тисячі смертей, закатованих молодих життів і так служать літургії. Та чи перебуває на кровопивцях Дух Святий?
Дорогі читачі, дивімося і дивуймося як працює провидіння Боже. Дух Святий у 1990 році пробудив українське духовенство покласти основи відродження Української Церкви. За тридцять років Церква зростала і набирала сили стати достатньою, щоб ввійти в сім’ю Православних Церков. Дух Святий проливає світло на п’ятого президента П. Порошенка дає йому розум, становище і той виконує ВОЛЮ БОЖУ. Його клопотанням, його зусиллями Церква стає Помісною, за всіма канонами Церкви, входить на свою древню Українську кафедру – храм святої Софії міста Києва. Дух Божий дає В. Зеленському бачити правду, хто ховається під московськими рясами в Україні. Господь живе не за бідним бажанням владолюбців, користолюбів, а як навчив нас Ісус Христос, «нехай буде воля Твоя». Що Господь робить ми можемо тільки дивуватися послідовному провидінню Божому, дякувати Богу і мовчати.
Благоволінням Духа Святого, Старанням П. Порошенка Українська Помісна Православна Церква входить в храм святої Софії міста Києва. Через триста років російської неволі Господь Українській Церкві повертає її кафедру, храм святої Софії. Сьогодні Дух Святий руками нового президента Українську Помісну Православну Церкву вводить в її нове володіння, в Успенський храми Печерського монастиря, святиню всесвітньої честі – Новий Єрусалим. 140 чудотворних святих в одному монастирі. Росіяни, агресори тримають святих Києво-Печерських як невільників, залучають до вбивства своїх братів-українців, українських воїнів і мирне населення. Їх іменами освячують патронаж. Ті за життя комара не скривдили, а сьогодні в догоду обер-прокурора святих примушують ставати вбивцями свого народу, своїх братів. Через 143-літню справедливу анафему перевернули здоровий глузд. Де земна людська свята правда, а де мораль Христова у таких християн? На діяльності таких християн Небо діло П. Порошенка, оцінить.
Ізраїльський цар Давид за свого правління державою робив релігійні реформи, переносив Кивот Завіту до Єрусалиму і пританцьовував перед Ковчегом, перед Лицем Божим. 2 Цар.6,20. Маючи таких ненависників, П. Порошенко хай пританцьовує. Господи, дай йому рівне з князем Володимиром майбутнє, щоб його діло, високо Богом і народом оцінено, було невмирущим, як релігійна реформа Князя Володимира. Навіть Путін прагне перетягнути собі честь Князя Володимира. Колись Хрущов М. казав, що вони вже однією ногою в комунізмі. Так сьогодні російські правителі розгубилися, не знають, що обрати. Однією думкою в християнстві і обманюють українських єпископів, священиків і парафіян, а обома ногами і всім своїм єством з шаманами, зі злим духом. Князем Володимиром треба обманути українців, а будувати імперію за вказівками шаманів федерації.

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016