Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

Довгий волос

9 Вересня 2022

Дорогі читачі нашого сайту, народна мудрість каже, що у кого довгий волос, у того короткий розум. І ще кажуть, що чуже бачать під лісом, а свого не бачать під носом. Наша єпархія має опозицію, яка шукає наші помилки, наші недопрацювання вже 33 роки. Мудрий священник, коли у нього розписували храм, теж мав опозицію, яка вишукувала всі недопрацювання священника з художниками. І священник дуже цінував їхню працю як опозиції, бо це була праця у тилу дуже корисна. Бо коли ти ведеш справу, то ти не можеш все побачити і зробити бездоганно. А опозиція дуже старанно вишукує, тільки те й робить, що шукає чим тебе опоганити, твоє недомагання, а, водночас, показує, що отам треба художній твір замінити, а отам вдосконалити.

Адвокат чи комісія працюють у цій сфері за великі гроші, а прискіпливі опоненти роблять це з насолодою задарма. Дорогі, дякуємо Вам…

Це був погляд мирський, а погляд зі Святого Письма має таку природу. Сам Ісус Христос застерігає: «чому бачиш скалку у оці брата свого, а колоди у власному оці не бачиш» Лк.6,41. Ще Христос каже, що зловредні опоненти комара відціджують, а верблюда ковтають. Мт.23,24. Христос застерігає; горе вам.

А зараз знову повернімося до народної мудрості. Народна мудрість стверджує, що сім’я не буває без виродка і це треба визнати. Менша сім’я – менше виродків, більша сім’я – виродків багато. Наша сім’я, на жаль, невелика… А сусідня сім’я, відповідно, велика, а там і виродків, як каже пророк Давид: «там гадів, яким немає числа» Пс. 103, 25. Всі ті, хто зраджує український народ – це є виродки. Таких Шеченко назвав двісті років тому: «раби, підніжки, грязь Москви» (І мертвим, і живим, і ненародженим землякам моїм, в Україні і не в Україні моє дружнє посланіє).

Соломон у Приповістках (Прип. 26,27), пророк і цар Давид у Псалмах застерігає не копати яму ближньому своєму: Копав яму, і викопав її, і впав у ту яму, яку сам приготував Пс. 7,16. І не послухав Ахітофел пророка Давида 2 Цар. 17:23. І ще наставляє Давид у псалмі 56,7.  «викопали для мене яму і самі впали в неї».

Від 1990 року опоненти взялися копати яму і вже тридцять три роки копають, і, навіть коли вже самі в неї впали, і будучи вже в ямі, не можуть нарозумитися. З багна своєї ями шукають помилки інших, а ні себе, ні своїх виродків, на жаль, не бачать.

На жаль, є такі люди, які люблять бути в опозиції до свого народу, а іншим подобається бути виродками. Цей світ тільки такий. І серед апостолів був виродок, і опозиція розіп’яла Ісуса Христа.

Ісус Христос шукав прославлення у стражданнях, а ми шукаємо як один одному дошкулити і примножити страждання Ісуса Христа.

Якщо ці смішки сказала жінка, як нам казали, чи нехай чоловік, миряни то почитайте дорогі миряни дане пояснення і нехай заувага буде Вам у користь; але якщо таке безглуздя дозволяє собі сказати священик, що вірогідно, то такий священик повний нуль в теології. Сліпий веде сліпих. Допустімо, –якщо священик має якусь орієнтацію в ситуації і в Святому Письмі, а не так просто каже, то це вже за правилом брехні як прийнято протягом 33 років. Дорогі миряни, в цій ситуації дуже поважна справа. Міркуймо. Учеників обирає Сам Ісус Христос і серед дванадцятьох є Юда зрадник. Невже Ісус Христос помилився, не бачив? Навпаки, Ісус Христос показав, що коли зло присутнє то організація має майбутнє, як і Христова Церква. Юда зрадник зрадою не в силі був зруйнувати діло Христове. Спаситель показав, що коли людині подобається бути зрадником, то вона має свобідний вибір і що вибере те обирає на всю вічність. Юда був свідком проповіді і чудес Ісуса Христа, але свідомо обрав зраду і Господь на його особі показав що чекає зрадників. Кінець Юди зрадника відомий. Тобто, коли організація має зрадників, то вона має майбутнє; гине тільки зрадник, а організація розвивається. Юда загинув, а Церква вже 2000 років живе і спасає вірних. У нашій Церкві небагато зрадників. Їхня поява лиш говорить, що Церква має майбутнє. Але є Церква яка складається тільки зі зрадників українського народу. Спаситель показав, що зрадники майбутнє якесь можуть на землі мати, але про долю в загробному світі читаймо в кончині Юди. Юда заробив, та не скористався. Юдеї як вперто боролися про Старозавітну Церкву та не врятували. Зрадники нашого народу пішли шляхом Юди і розпинателів, бо розпинають Церкву свого народу. Як злий дух радіє коли людина робить помилку так зрадники свої помилки свідомо не бачать бо весь час шукають погрішності чужих.

Дванадцята частина зла відпаде від Бога, це пекло. Вона буде. Апостол Юда-зрадник це один з дванадцяти, тобто, всі подібні до Юди; зрадники, лукаві обманщики, самовпевнені вожаки про яких Христос каже, що коли сліпий сліпого веде чи не обидва впадуть у яму. Сюди мабуть впадуть всі самолюби, всі зухвало байдужі про Бога, вони себе люблять, заради себе живуть. Дорогі читачі, будьмо свідомі євангельського слова і не кидаймо слів на вітер. Нехай Господь допоможе.

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016