Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

Дякуємо Вам, Любомиро Іванівно!

4 Вересня 2022

Регент Архієрейського хору ім.Митрополита Євгена Гакмана Кафедрального храму прп.Параскеви (Сербської) ЛЮБОМИРА МАЗУРИК відзначає 80 рік народження. Саме ЛЮБОМИРА ІВАНІВНА стала організатором і співзасновником митрополичого хору Чернівецької єпархії Православної Церкви України. Нині церковні піснеспіви під час богослужінь відбуваються під її керівництвом. Майстерне виконання духовних піснеспівів багато у чому залежать від вмілої роботи регента.Високий фах і християнська мораль, це те, що дозволяє говорити про Любомиру Іванівну з великою повагою.
Зібравшись у неділю на богослужіння колеги по хору привітали свого регента і щиро подякували за корисні настанови і спільне служіння. Побажали ще довго служити у церкві на Славу Божу. Любомира Іванівна жартуючи сказала, що має серйозний орієнтир, адже у хорі є хорист – Володимир Максимович, якому 94 роки, і вони разом у церкві вже понад 30 років.
Многая літ Вам, ЛЮБОМИРО ІВАНІВНО, славити Отця нашого Небесного. Нехай ваші молитви Господу Богу дарують Вам благодать Святого Духа на упокорення і спасіння.

Про ювелярку.
Любомира Іванівна Мазурик народилася у місті Вашківці Вижницького району – хормейстер, хоровий диригент, педагог. Заслужений працівник культури України (2007 р.)

У 1963 році закінчила Чернівецьке музичне училище. Трудову діяльність розпочала ще студенткою училища у 1960 році. Тоді тут діяли 10-ти місячні курси з підготовки спеціалістів по роботі з колективами художньої самодіяльності, де викладала хорові дисципліни та керувала хором.

У 1968 році закінчила відділ хорового диригування Київської державної консерваторії ім. П. Чайковського. Повернувшись на Буковину, цілком віддалася праці заради розвитку культури рідного краю. Два роки викладала в Чернівецькому училищі культури. З 1970 р. була переведена на роботу в Чернівецьке державне музичне училище, де працювала до 1993 року. У 1991 році відповідно до наказу обласного управління культури було створено обласний методичний кабінет дитячих музичних та художніх шкіл, який очолила Л. І. Мазурик.

Працюючи в музичному училищі, водночас, упродовж 15-ти років керувала відомими в області хоровими колективами: капелами трикотажного об’єднання та об’єднаним хоровим колективом підприємств Першотравневого району м. Чернівців. Ці колективи були гордістю міста і області, неодноразово нагороджувалися дипломами, грамотами Міністерства культури України, обласних організацій, профспілок.

У 1995 році, коли в Чернівецькому державному університеті ім. Ю. Федьковича було відновлено теологічний факультет, Любомиру Іванівну запросили викладати предмети «Церковна музична культура» та «Церковний спів». Завдяки її зусиллям тоді ж на факультеті почала діяти хорова капела.

У 1992 році створено церковний архієрейський хор «Вознесіння» ім. митрополита Є. Гакмана в кафедральному Соборі Пресвятої Параскеви Сербської УПЦ КП. Це перший у Чернівецькій області церковний хор, який співає і популяризує церковні піснеспіви українською мовою в містах і селах області. Колектив співав у Володимирському соборі у Києві, Сімферополі та інших містах АР Крим. Декілька раз архієрейський хор презентував церковний спів українською мовою в Румунії, Польщі.

Л. І. Мазурик – автор навчальних та методичних посібників для викладачів та учнів музичних шкіл, а також книги «Піснеспіви всенічної». Засновник та організатор Міжнародного конкурсу юних виконавців на духових та ударних інструментах «Сурми Буковини».

Нагороджена орденами Святого Миколая, Святої Варвари за заслуги з відродження духовності України, знаком «Відмінник народної освіти», почесною відзнакою Чернівецької міської ради – медаллю «На славу Чернівців» (2015).

Упродовж усього творчого шляху Л. І. Мазурик бере активну участь у всіх важливих громадсько-просвітницьких заходах з метою розвитку української культури, мови, духовності, народних традицій та звичаїв на Буковині. Нині продовжує працювати на посаді завідувача методичного кабінету початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів комунального учбово-методичного центру культури Буковини.

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016