Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

Зборище сатани

3 Вересня 2022

Російська Церква в Україні в черговий раз вишукано обманула своїх вірян, як вправно робила це протягом тридцяти трьох років. Неканонічні, неблагодатні. Кидали на Українську Церкву бруд і сподівалися, що щось таки причепиться. Але до святих сторонній бруд не пристає. Нашу святу Церкву Господь приєднав до святих канонічних Церков світового православ’я, бо вона була канонічною і благодатною і тому ввійшла в сім’ю Святих Православних Церков.

Та дивним є інше. Святе Письмо каже, що рили й копали яму і самі в неї впали. Отут яскраво видніє сила Божого слова, невидима дія Святого Письма. Пс.34,8. 118,85. Іов.6,27. Єр.18,20. Це судження не людського мудрування і доведення. Залишки старозавітної Церкви самі апостоли назвали зборищем сатани, саме ті апостоли, які научені Ісусом Христом, на яких зійшов Дух Святий у виді вогненних язиків, які прозирали невидиме і вічне, які клали вічні основи Церкви Христової.
Святий апостол Іван Богослов у своїй пророчій книзі Нового Завіту двічі застерігає, що місія Старозавітної Церкви проминула. Я знаю діла твої, і біду́, і убозтво, — але ти багатий, — і зневагу тих, що говорять про себе, ніби вони юдеї, та ними не є, але вони — зборище сатани. Одкр.2,9. Отак всі розпинателі Ісуса Христа, після смерті Ісуса Христа себе перед самими собою виправдовували і заспокоювали, бо совість дорікала; а вони для замирення совісті збиралися на служби Старозавітні. Та після розп’яття і смерті Ісуса Христа в Старозавітних службах вже відпала потреба. 4 бо неможливо, щоб кров телят i козлiв знищувала грiхи.  Євр.10,4. Жертви волів і ягнят були прообразом кровавої Жертви Христової. Пророк Даниїл каже що після принесення Ісусом Христом Себе в жертву відпаде потреба в жертвах прообразових. у половині седмини припиниться жертва і приношення, і на крилі святилища буде мерзота запустіння, і остаточно визначена загибель осягне спустошувача». Дан.9,27. Оте саме говорить Іван Богослов у книзі Одкровення. Апостол такі зібрання та служби називає зборищами сатани. Ось Я зроблю́, що декого з зборища сатани, із тих, що себе називають юдеями, та ними не є, але кажуть неправду… Одкр.3,9.
Шляхом сатанинського зборища для заспокоювали самих себе перед собою виправдовувала і пішла Українська Церква московського підпорядкування. Пророк Даниїл зауважує, що в святилищі їхньому буде мерзота і запустіння. Вона за словом апостола Івана Богослова стала зборищем сатани. Вселенський Патріарх, як Церква-мати всіх єпископів українських Церков (Київського Патріархату, Автокефальної Церкви, та Української Московської Церкви) в 2018 році запросив на Всеукраїнський Собор і відродив в Україні Українську Помісну Православну Церкву. Єпископи Української Церква московського підпорядкування на Собор не прийшли, тому залишилися поза канонами Церкви і за словом апостола Івана Богослова стали зборищем сатани. Цю думку продовжує апостол Павло коли каже, що  10 як написано: „Нема праведного ані одного;  11 нема, хто розумів би; немає, хто Бога шукав би, Рим.3,10.11.
Ще московські священики дорікають декого з наших священнослужителів що служать з книг московських. Вони мало про російську Церкву знають, або зовсім не знають і такими не обізнаними легко крутити і обманювати. Всі священики московські вчаться теології з книг українських теологів вкрадених і награбованих в Україні у духовних школах. Російська Церква і сама Росія, що могла досягнути то крала, або руйнувала все доладне Українське, щоб їхнє виринуло, як наче щось вартісне. Московські твори ніхто не цінував, не вражався ними. Треба було все Українське знищити, щоб люди вимушено побачили московське.
Нагадаймо що святі московські злодії в Україні вкрали чудотворну ікону Вишгородську. В Україні ікона перебувала в храмі, приймала молитви вірних, творила чуда, а в московії стоїть в галереї, як музейний експонат, і як свідок святих злодіїв Росії.
Апостол про таких каже, що  усі повідступа́ли, ра́зом стали непотрібні, нема доброчинця, нема ні одно́го!   Гріб відкритий — їхнє горло, язиком своїм кажуть неправду, отрута зміїна на їхніх губа́х,   уста́ їхні повні прокляття й гірко́ти!   Швидкі їхні ноги, щоб кров проливати,   руїна та злидні на їхніх дорогах,   а дороги миру вони не пізнали!   Нема страху Божого перед очима їхніми“.  Рим.3,13-18.
Російській Церкві це до лиця, бо вона ніколи не турбувалася про спасіння громадян своєї держави, вона Церкву прийняла, щоб поставити на сторожі імперії. Дивно що українці так глибоко впали.

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016