Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

Пам’ятники зради

22 Травня 2022

Колаборант чи простим словом зрадник це особа, яка усвідомлено співпрацює із окупаційною цивільною чи військовою владою на шкоду власній країні. Таке визначення подає Закон України про колаборацію від 03 березня 2022 року № 2108-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність». За зраду чекає на людину суд земний, а може й небесний. Чи не стали зрадниками всі борці за Римську і Московську Церкви?

Різні конфесії – чи це не зрада, які працюють на благо релігійного центру чужої держави в ущерб українського суспільства? Хіба це не зрада? Кожен захищає якісь свої інтереси, а не спільні українські потреби. А у якійсь суспільній необхідності ховаються за гарним словом: давайте будем робити те, що нас об’єднує, а не те що розділює.

Відоме порівняння, лебідь, рак і щука. Коли в такому суспільстві буде мир і добро? Є постанови про релігію, є державні норми про суспільство. Свобода вибору велика, але є ще розум і совість який Бог дав для пошуків миру і злагоди з Богом і з людьми. Спаситель наставляє про волю Божу. Милості хочу, а не жертви. Мт.12,7. Є цей світ і є світ загробний. Є потреба тілесна і є потреба духовна, вічна. У такому хламі, який ми будуємо, всі потреби не вдоволимо. За словом апостола Павла, що коли ми тіло годуємо і пересичуємо, то дух страждає, несе ущерб наша духовна природа. 2 Кор.4,16. Якщо ми вдовольняємо потреби конфесії, то страждає суспільство і держава. Чи може таких розсипаних, розбещених християн Бог назвати громадянами Неба? Апостол Павло таких висміює: я Кифів, я Аполосів. 1 Кор.1,13. Це вже сказано, тільки ми не чуємо і не хочемо бачити. В такому стані з такою зрадою миру в Бозі, у вічності  не знайдемо.

Коли укладали союзи наші прадіди з іншими державами про допомогу у кризовому стані, тоді ті, що приймали угоду допомогти нам, спритно насаджували свої інтереси. Між іншим заганяли в наше суспільство протестантизм, католицизм, а Росія загнала навіть сатанізм.

Навіщо різними конфесіями вносити роздор у військову частину, у школу, у громадські організації? Навіщо один народ ділити навпіл? Що дають суперечки міжконфесійні? До прикладу: греко-католики свідомо входять один-два члени у громадську організацію і блокують боротьбу православних за потребу Помісної Православної Церкви України, що на благо української спільноти. Чи знайти в історії якийсь випадок, що колаборанти звершили якийсь подвиг, для спільноти зробили щось невмирущого з любові до нації чи своєї релігії, крім роздору?

Як ми вміємо самі себе власними примхами закопувати. Господь дав заповіді і ними навчає нас й застерігає. Якщо ми їх виконуємо чи запозичуємо з них досвіду, то Господь виводить нас на вірний шлях. Заповідь Божа каже: люби Бога над усе і ближнього свого як самого себе. Мк.12,30. Якщо б ми були виконували заповідь, то не мали б війни в Україні.

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016