Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

Прохання щодо перейменування вулиць на честь Патріархів

1 Травня 2022

Українська православна церква

православна церква україни

Чернівецько-Буковинська єпархія

Голові Чернівецької міської ради Клічуку Роману Васильовичу

Прохання

              Управління Чернівецької єпархії має наступне міркування щодо перейменування вулиць в м. Чернівці. Історично вмотивовано для майбутніх поколінь буде не оминути увагою такі церковні великі постаті, авторитети моралі й патріотизму, які будували історію і які служитимуть утвердженням християнства, моралі та є прикладом жертовності, а саме: перший патріарх Київський та всієї України Святійший Мстислав (Скрипник) і Святійший патріарх Київський і всієї України Володимир (Романюк).

            Ці блаженної пам’яті історичні постаті завжди будуть українському народові вказувати на його свідомість, самодостатність і незалежність. Їхнє служіння українському народу піднесло Україну на планетарний рівень і змусило світ уважнити українську державу і українську націю. Діяльність українських святителів, Святійших патріархів Мстислава і Володимира, піднесло лице за націю, за Батьківщину всім розсіяним по країнам світу українцям.

            Нарешті Україна стала з рабського стану самодостатня і виплекала такі постаті, які створили лице українцям і не українцям всіх держав і церков.

            Наші краяни можуть пишатися, що активні буковинці взяли посильну участь в першому організаційному Соборі 1990 р. 1-6 червня, тобто долучили свій голос за українську Помісну Церкву, взяли участь в обранні першого патріарха Української Помісної Православної Церкви Мстислава (Скрипника) та одні серед перших створили у 1990-му році Буковинську єпархію незалежної Української Помісної Православної Церкви Київського Патріархату. Вважаємо, що всім буковинцям буде до лиця пишатися постатями наших святителів у всіх кутках світу, кому Бог де судив проживати.

митрополит Данило

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016