Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

Знову розпинають Христа Євр. 6, 6. (частина друга)

17 Квітня 2022

Первосвященики зі старійшинами та книжниками і весь синедріон негайно зібрали раду і первосвященики звинувачували Ісуса Христа багато в чому. А потім первосвященики підмовили народ просити, щоб краще відпустив їм Варавву. Пилат же знову сказав їм у відповідь: що ж хочете, щоб я зробив з Тим, Кого ви називаєте Царем Юдейським? Вони знову закричали: розіпни Його. Пилат сказав їм: яке ж зло зробив Він?

Вони ж ще дужче закричали: розіпни Його! Тоді Пилат, бажаючи догодити народові, відпустив їм Варавву, а Ісуса, бивши, віддав на розп’яття. Так робила Москва. Українську Церкву купила у турецького візира, митрополита Сильвестра поставили на коліна, і чотириста років розпинали Україну.

Мене гнали і вас гонитимуть, – каже Христос. Ті, що розпинали Його, поділили одяг Його, кидаючи жереб, кому що взяти. Коли розіп’яли землю українську, Українську Церкву, з якою жорстокістю і насолодою ділили Україну, єпархії, парафії.

Ті, що проходили, лихословили на Нього, киваючи головами своїми і кажучи: ей, Ти, що руйнував московську Церкву, спаси себе самого. Так сьогодні чекають сказати московські первосвященики з книжниками, глузуючи, один одному: захотіли помісної Церкви, патріархату, Української держави…

Та ще більше обурилися, запалилися московіти, що Дух Святий зійшов на Об’єднавчий Собор через П. О. Порошенка. Український народ не кричав, як Йосип Віссаріонович Сталін (Джугашвілі), коли побудував большую страну, захотів у Вселенського патріарха вирвати надану йому Вселенськими соборами першу честь, будував московську церкву, відроджував патріархат, скликав собор, сподіваючись, що він набуде масштабу вселенського. Якщо в Москві сподівалися на прихід Духа Святого через ката Сталіна, то невже не канонічно було, що Порошенко за досвідом князя Володимира, за прикладом візантійських імператорів, які скликали і проводили всі Вселенські Собори, потурбувався про свою державу і свою Церкву? Православні імператори скликали і проводили Вселенські Собори та стверджували їх постанови, віддаючи честь єпископам, які схвалювали діяльність візантійських імператорів на соборі словами святих апостолів: угодно Духу Святому і нам. Чому не мали права єпископи Собору 2018 року 15 грудня в Києві повтори ті ж слова апостолів?

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016