Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

Провидіння Господнє завжди працює і сьогодні теж

30 Січня 2022

Дорогі читачі нашого сайту, є такі люди, які забігають на наш сайт –https://orthodox.cv.ua/, дещо причитають і беруться думати, як це слово перекрутити. Окремі отак мучаться вже понад тридцять років. Канонічні, не канонічні, і самі вже побачили, що залишилися «катафальні».

Так було у час Ісуса Христа, багатьом все, що Ісус Христос говорив і робив, не подобалося. Тут немає ніякої новини. Є Добро, Бог, і є спокуса, злий дух. Пилат ще перепитує, що таке істина, а Ісус Христос рішуче каже, що хто від істини той почує голос Мій. Ів.18,36. Ті, що не чують голосу істини, перепитують, спокушають Ісуса Христа, Його слово перекручують, переконують себе, що Ісус Христос не повноцінний… Ісус Христос сказав їм, що Я шаную Отця Мого, а ви Мене зневажаєте. Ів.8,49. І ще Ісус Христос казав: “Багато добрих діл Я показав вам від Отця Мого, за яке з них хочете побити Мене камінням”. Ів.10,32. Спаситель казав, що якщо Я не роблю діл Отця Мого, не вірте Мені. Ів.10,37. Ісус Христос говорив, що якщо б ви знали Мене, то знали б і Отця Мого. Ів.14,7. Оце слово вже судить. Той, хто ненавидить Мене, ненавидить і Отця Мого. Ів. 15,23.

Дорогі читачі, слово Святого Письма, тобто, слово Самого Ісуса Христа можна перекрутити на свій лад. Про це сказав Богородиці Симеон Богоприїмець, що Сей лежить на падіння і вставання, і для багатьох буде предметом суперечки. Лк. 2,34. Дві тисячі років, як Дух Святий передбачив, що такі погані люди будуть і в наш час, що слова правди на їхніх устах не буде. Провидіння Господнє завжди працює і сьогодні теж. Господь Своїм провидінням благоволив Українському народові дати державу і Церкву. Оті недовірки, які не визнають провидіння Божого, не вірять в Бога, не хочуть коритися провидінню Божому, в супереч небесної правди не визнають Українську Церкву, а змагаються, просто деруться на місце волі Божої насадити свою волю. Вони всяке слово правди перекручують, спотворюють, на свій лад. Їм видається, що вони можуть змінити предвічні Божі наміри. Дорогі читачі, таким людям необхідно дуже уважно читати Святу Євангелію, саме Слово Ісуса Христа і побачити, себе серед злочинців, які їли хліб і наситилися. Ів.6,26. А чудам Ісуса Христа не вірили, слово Його називали жорстоким, бо Ісус Христос робив те, що доручив Йому Отець Небесний, а не те що хочуть зловредні люди. Щоб їх нарозумити Ісус Христос казав, не нарікайте між собою, ніхто не може прийти до Мене, якщо Отець, Який послав Мене не приведе його. Ів.6,43. Іншим разом Ісус Христос говорив злонаміреним людям, мабуть, сказав це і для наших скептиків, які ніколи нічим не задоволені і всяке слово в Церкві перекручують. Ісус Христос казав, що де буду Я, туди ви не зможете прийти. Ів.7,34. Хіба не лячне таке слово? Не читають і не чують… Ісус Христос про таких казав, що вухами з трудом чують, а очі закрили, щоб не побачити очима, не почути слухом і не зрозуміти серцем, щоб Христос зцілив їх. Мт.13,15. Тих недовірків запрошував п’ятий, ними зненавиджений, президент Петро Порошенко. Вони свідомо відмовилися пристати на його запрошення. Тоді їх попереджували, просили і президент, і Вселенський патріарх надсилав письмові запрошення. Вони були свідомі всього. По-хуліганськи можна сказати, поїзд пішов, а вони залишилися. Це, не зненацька сталося, їх поважали, з ними вели переговори. Вони мали двадцять дев’ять років на роздуми. Справа зроблена. Навіщо сьогодні порочити Церкву, чесне ім’я президента, хулити Духа Святого? Ісус Христос хулою на Духа Святого називає такий стан людини, коли людина бачить правду і свідомо перекручує, щоб не визнати. Мт.12,31. Такий гріх, дорогі читачі, не проститься ні в цьому, ні в майбутньому віці. Дорогі читачі, скептиків ніхто не міг жорстокіше покарати, як вони самі собі це зробили. Ісус Христос до жінок єрусалимських казав: “Плачте над собою і над дітьми Вашими”. Лк.23,21.
Дорогі читачі, такі люди в Бога не вірять, а мабуть в Церкві заробляють на прожиток. Так заробляв біля Ісуса Христа Юда зрадник. Кінець його всім відомий. Господь таким ревнителям у Святому Письмі сказав про їхні діла ще в часи апостольські. Є такі, які називають себе апостолами, а вони не такі, й побачив, що вони неправдомовці; Откр.2,2. Такі кажуть про себе, що вони юдеї, а вони не такі, але зборище сатанинське. Откр.2,9
Господь довго терпить. Господь Бог пеклу терпів чотири тисячі біблійних років, Українська Церква терпіла поневолення більше трьохсот років. Невже ще мало? Розпинателі, здавалося, уникнули відплати, гніву Божого. Та Дух Святий сказав, що батьки їли кисле, а у синів оскомина. Єр.31,29. Та сини ворогів Христових, онуки і пра, пра, правнуки вже дві тисячі років пожинають прадідні оскомина.
Які яскраві приклади небесної святої правди, а ми не хочемо побачити, визнати. Чомусь не можемо Богу доказати, що Господь не правий, неправильно робить розваливши злочинну імперію срср. Імперська Церква стояла на сторожі і не угледіла розвалу, і залишилася біля трону розбитого. Пророк Даниїл підкорив свою волю волі Божій і визнає, що 32 всі, що живуть на землі, нічого не значать; з волі Своєї (Бог) діє як у небесному воїнстві, так і у тих, хто живе на землі; і немає нікого, хто міг би протистояти руці Його і сказати Йому: «що Ти зробив?» Дан. 4, 32.

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016