Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

Вдячність владиці Михаїлу, екзарху Вселенського патріархату в Україні.

4 Жовтня 2021

Ваше Преосвященство, владико Михаїле, ми раді, що ми однодумні з матір’ю Церквою.
Наша Українська Православна Церква радіє можливості діалогу та співпричастя зі Вселенським Православ’ям. Особливо з вдячністю і трепетом сприймаємо надання ПЦУ Томосу після більше як триста років зневаги, переслідування, і останніх тридцяти років висміювання та жорстокого цькування від невдячної дочки Церкви. Тому ми й, не стримуючи сліз, з великою пошаною та вдячністю прийняли отцівський вчинок Його Всесвятості, Вселенського патріарха Варфоломія. Всесвятіший Владика взяв на себе дочірню, непосильну і дуже незручну ношу, перейняв чашу терпіння християнського і поніс на своїх первосвятительських плечах зневаження Української Церкви нашою непорядною дочкою і всі її надумані звинувачення. Господи, винагороди Його Всесвятості миром в душі, миром в Бозі.
Знаємо, що Всесвятіший Владика Варфоломій цього року святкує тридцять років свого патріаршого служіння, тобто він 30 років патріарх, перший по честі. Це не насолода. Він двигає найтяжчу ношу всієї Православної Церкви.
Наша Чернівецько-Буковинська єпархія уже відсвяткувала тридцятилітній ювілей відродження єпархії української Церкви, але наше свято, свято Чернівецької єпархії продовжується. Цього року тридцятиліття святкує хор «Воскресіння», імені митрополита Євгена (Гакмана). З тієї нагоди ми дуже хотіли звершити спільну молитву подяки Богу за одержані протягом тридцяти років ласки, за отцівську любов Матері Церкви в особі Його Всесвятості і за нас малозначних. Ми хочемо водночас благати Господа Бога про ласку на майбутнє для Його Всесвятості, Владики Варфоломія, за Богоугодне майбутнє Константинопольської, Української і всіх Православних Церков, та нас скромних спільників цієї всесвітньої Божої спільноти.
Нам дуже приємно, що ми, хор Чернівецької єпархії, з Вашої доброї згоди і благословення маємо можливість відзначити свій тридцятилітній ювілей молитвою разом з Вами, Владико Михаїле, екзархом Вселенського Патріархату в Україні, в храмі апостола Андрія, апостола Константинопольської і Української Церков. Нехай наша спільна молитва буде міцним фундаментом єдності і боговгодного служіння єдиному нашому Богу тут на землі і повної злагоди в Бозі у вічності.
Його Всесвятості, Вселенському патріарху Варфоломію, Його Блаженству митрополиту Епіфанію і Вам Преосвященний Владико Михаїле многі літа.
В 30 років Христос вийшов на проповідь звістити світові Благу звістку — наша Церква у 30 років почала своє життя в сім’ї Православних Церков світу…

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016