Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

До приїзду Всесвятішого Варфоломія

26 Серпня 2021

Співайте Господу, вся земле, благовістіть з дня у день спасіння Його. 1 Хрон16,23.

Дорогі читачі нашого сайту, хоч ми і живемо у добу гніву Божого, все одно Українська Церква, а з нею і Український народ переживають священні, трепетні хвилини Богонатхненної епохи. Господь наперед віків благоволив Українському народові дати державу і руками матері Церкви відродити Помісну Церкву.

Господь з Українською Помісною Православною Церквою зробив так як описано в Євангелії з розслабленим. До Ісуса Христа принесли чоловіка розслабленого. Христос до розслабленого сказав: встань і ходи. Мт. 9,2. Лк.5,18. Противники і марнослави не мали радості ані у здоров’ї людини, ані в Ісусі Христі, в Його чудах не хотіли побачити Бога, а шукали як зневажити, знеславити Ісуса Христа як Богоугодну людину. Та як не гнівалися, а зробити чоловіка знову хворим не могли. Так Господь устами Вселенського патріарха сказав до Української Церкви: встань і ходи. Марнослави гніваються, кидають наклепи на Всесвятішого Варфоломія і на Українську Церкву, на Український народ, але відвернути милість Божу не здатні. Хвалімо Бога за укріплення нашої Церкви і молімо Бога за одужання нашого знечемнілого народу. 8 Нехай боїться Господа вся земля, нехай тремтять перед Ним усі, що живуть на світі. 9 Бо Він сказав — і сталося, Він повелів — і створилося. 10 Господь нищить змови народів, відкидає злі задуми людей, [розбиває змови князів]. 11 Рада ж Господня стоїть вічно, і думки серця Його — з роду в рід. 12 Блаженний народ, у якого Бог є Господом, — люди, яких обрав Господь у насліддя Собі. 13 Господь з неба дивиться і бачить усіх синів людських. 14 Дивиться з Престолу, на якому сидить, і бачить усіх, що живуть на землі. 15 Він створив серця всіх їх і знає всі діла їхні. Пс. 32, 8-15.

Пригадую, в дев’яностих роках минулого століття вітали нашого, блаженної пам’яті, святішого патріарха Володимира в неділю, в яку читалося Євангеліє про жінку скорчену Лк.13,11, і повітали так: Спаситель її оздоровив. Обурився старшина Божниці на Ісуса Христа, але жінку знову хворою зробити не міг. Так наша Українська Помісна Православна Церква відродилася в дев’яностих роках. Гнівалися і гніваються, бруднили і бруднять нашу Церкву по сьогодні, обкидають неправдою старшина Західної і Північної Божниці, але Українську Церкву знову поставити на коліна не можуть. Вони хотіли би її знову поневолити, поставивши на коліна, але з ласки Божої не можуть цього зробити. О, якби з ласки Божої ми були варті стояти на колінах перед Господом Богом, а не у поневоленні імперії! Блаженної пам’яті Святішому патріарху Володимиру євангельське порівняння було дуже приємне. Молімо Господа Бога, щоб оздоровив християнський дух нашої Церкви і нашого Українського народу і всіх нас об’єднав в Помісній Православній Церкві Українського народу, щоб ми, як ангели взивали один до одного і говорили: Святий, Святий, Святий Господь Саваоф! уся земля повна слави Його! Іс.6,1-4 І нехай похитнуться верхи воріт від голосу тих, що викликували, і, щоб дім Божий (Україна) наповнився пахощів чеснот Божих.

Святе Письмо оповідає, що суддя ізраїльського народу Самсон ішов в своїх справах. Йому на зустріч іде молодий лев. А в нього в руках не було нічого. Суд.14,5. І зійшов на нього Дух Господній і він розірвав лева як козеня. Через кілька днів після того зайшов Самсон подивитися на труп лева, а там рій бджіл і мед. Так Всесвятіший Варфоломій переміг противників Української Церкви як Суддя Самсон розірвав лева, наче козеня, і приніс насолоду Українській Церкві і Українському народу. Насолоджуючись медом ласки Божої, хвалімо Бога і молімося за здоров’я його Всесвятості, Всесвятішого патріарха Варфоломія, і співаймо Богу, як Давид співав: 2 Співайте ж імені Його, віддайте славу й хвалу Йому. 3 Промовляйте Богові: «Як величні діла Твої, перед множеством сили Твоєї скоряться Тобі вороги Твої». 4 Вся земля нехай поклониться Тобі й співає Тобі. Нехай співає імені Твоєму, Всевишній!» 5 Прийдіть, погляньте на діла Божі, Який страшний Він у Своїх ділах над синами людськими!  Пс.65,2-5.

Христос Спаситель, як властиво людям, мав друга Лазаря, який захворів і помер і вже чотири дні як був покладений до гробу. Христос Спаситель приходить до гробу Свого друга. Сестра Лазаря до Ісуса Христа каже, що минуло чотири дні і тіло уже смердить. Ів. 11, 39. Ісус Христос закликав до Лазаря, який уже чотири дні перебував у пеклі: Лазаре іди сюди. І вийшов померлий зв’язаний по руках і ногах. Так Господь оживив Українську Помісну Православну Церкву і довірив Всесвятішому Варфоломію розв’язати руки і ноги воскреслій Українській Церкві, яку майже чотири століття як убила і похоронила злюща, як Єзавель, дочка Української Православної Церкви – Церква Російська (РПЦ). Забрала виноградник, спадщину Богом даровану; державу, землю, а власників загноїла по тюрмах, по сибірах, по уранових рудниках. А нині звідти черпає статки і поневолює нові жертви. Господи опам’ятай їх. Господь устами Всесвятішого Варфоломія оживив нашу Церкву, як померлого Лазаря і сказав розв’яжіть нехай іде. Молімо Господа Бога за здоров’я і спасіння його Всесвятості, Всесвятішого патріарха Варфоломія. Ходімо дякувати Богу за Його милість:

1 Заспівайте Господу пісню нову. Заспівайте Господу, вся земле. 2 Співайте Господу і благословляйте ім’я Його. Благовістіть день у день про спасіння Його. 3 Сповіщайте в народах про славу Його, між усіма поколіннями про чудеса Його. 4 Бо великий Господь і вельми хвальний, … … Господь небеса сотворив. 6 Слава і велич перед лицем Його, сила й краса у святині Його. 7 Воздайте, покоління народів, воздайте Господу славу і честь. 8 Воздайте Господу славу імені Його. Принесіть дари і ввійдіть у двори Його. 9 Поклоніться Господу у величній святині Його. Нехай тремтить перед лицем Його вся земля. 10 Сповіщайте народам, що Господь царює, що Він утвердив вселенну і не захитається вона. Він буде судити народи за правдою. 11 Нехай веселяться небеса і нехай радіє вся земля; хай шумить море і все, що наповнює його. 12 Нехай радіють поля і все, що на них, і нехай веселяться всі дерева в лісах перед лицем Господа. 13 Бо ось Він іде, Він іде судити землю. Він буде судити вселенну за правдою і всі народи за істиною Своєю Пс.95, бо славою Господньою повна вся земля Числ.14,21. Молімо Бога, щоб наповнив славою Своєю дану нам Богом українську землю.

Дорогі отці, управління нашої єпархії складає Вам і Вашим-нашим парафіянам щиру подяку за активно виконаний свій священний обов’язок. Апостол Павло каже, кому честь, то честь; Рим.13,7. Ми тридцять років чекали цього благословенного дня і він прийшов. Ми свято віддали належне Всесвятішому Патріарху Константинопольському  Варфоломію за те, що наш тягар прийняв на себе і змінив хід історії Української Церкви. Цього дня чекали наші свідомі прадіди і як каже апостол Петро, мучилися в праведній душі. 2 Пет.2,8. Нам наші прадіди не простили б недбальства до епохального виправлення помилки. Так Христос прийшов виправити помилку Адама, а Його ровесники Його розіп’яли і по сьогоднішній день по чужих народах їхні правнуки  покутують вину недбальства. Нехай Господь винагородить Вам Вашу ревність, до виконання своїх християнських обов’язків. Дякуємо.

 

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016