Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

9 Серпня 2021

Сьогодні, 9-го серпня, Церква вшановує пам’ять Святого Великомученика Пантелеймона. Запрошуємо вірян на святкове богослужіння до чоловічого монастиря у селі Шипинцях, щоб спільно у молитві піднести прохання св.вмч.Пантелеймонові за здоров’я і тверду віру. Службу Божу в монастирі очолив митрополит Чернівецький ы Буковинський ДАНИЛО.

Святий, завдяки Богові, повертав зір сліпим, піднімав на ноги лежачих, завдяки йому люди увірували в Хреста. Своїм життям цей святий показує нам, які справи вершить Господь заради нашого спасіння.
Цар Максимілян придумував все нові і нові тортури для св.Пантелеймона, щоб він поклонився ідолам, але щоразу Божа сила зупиняла меч палачів. Навіть камінь на шиї не зміг забрати на морське дно св.Пантелеймона. Цар у гніві знищив Єрмолая, наставника св.Пантелеймона. Але коли Бог покликав св.Пантелеймона, той зрадістю наказав палачеві відтяти йому голову.
Усе це бачили і описали учні св.Пантелеймона -Лаврентій, Вассой і Провіан. Вони чули голос з неба, який звертався до святого

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016