Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

Дорогі віряни ПЦУ с. Михальче!

21 Грудня 2020

Дорогі віряни ПЦУ с. Михальче, ми потерпіли невдачу в боротьбі, бо поразкою не можна це назвати. Програні битви поразкою не називали, бо поразки свідчили про нескоримий дух борців. Люди вмирали, але не корилися, не зраджували святої ідеї. Битви програні завжди об’єднували наших прадідів, і програна битва не програш, але сила духу. Прадіди вмирали, а ідеї не зраджували. Загинули, але духу свого українського народу не зрадили. Церква пишається своїми парафіянами, які не зрадили…

Наполеон кілька битв програв. Він побачив як павук чіпляв павутину і теж терпів невдачі, але не відступав і павутину причепив. Після того Наполеон ще боровся і омріяне здобув. У нас програшу немає, бо наша Свята Православна Церква увійшла в сім’ю Православних Церков. Ми не можемо складати рук, відступити від святої справи. Хіба не буде нам соромно як ми відступимо, коли сам Вселенський патріарх Варфоломій невтомно бореться за нашу справу. Святі Помісні Православні Церкви єднаються з нашою Церквою і роблять це дуже в не простих умовах, в умовах тиску та шантажу з боку Москви. Помісні Церкви тут єдині у святому намірі щодо нашої Церкви. Спротив іде тільки з Москви. В той час коли деякі Церкви, як і наші українські священики московського підпорядкування, вагаються визнавати чи не визнавати нашу Церкву, Вселенський патріарх Варфоломій запросив єпископів нашої Церкви бути в Константинополі, взяти участь у висвяті нового єпископа для Вселенського патріархату. Він доказав, що наші єпископи повноцінні і засвідчив, що єпископи і духовенство Української Церкви Московського підпорядкування є не канонічними і їх не має права ніяка Церква визнавати. Вони обманюють український народ, своїх дітей, своїх батьків, а найдивніше – самі себе, ось уже понад 30 років. Колись змагалися довести, що наша Церква неканонічна, бо Константинополь не визнає, а тепер він офіційно визнає і все одно їм не подобається. А ми були і є канонічними і їх благаємо: поверніться у лоно своєї канонічної Помісної Православної Церкви України. Як не соромно в Церкві духовенству, яке проповідує Предвічну Істину – Христа, говорити неправду про Церкву? Повертайтеся, не бунтуйте народу, не робіть роздору. Господь і Православна Церква України вибачить і простить вас, а Отець Небесний прийме в Свої обійми.

Дорогі парафіяни, збурення багато, багато й кривотолків про нашу невдачу. Можна було…, треба було ось так…, чи он так зробити… Можна чи не можна було, а трудності були, бо поборники московського православ’я подібні до тих, хто в Києві на Майдані боролися проти українського народу і української Держави… Дивно, що священики не знають застереження Святого Письма, що Бог карає дітей за вину батьків до третього і четвертого покоління. Вих. 20, 5. 34, 7. Числ. 14, 18. Втор. 5, 9. Пророк Єремія нагадує Святе Письмо, що батьки їли кисле, а у дітей оскомина. Єр. 31, 30. Діти батьків, які нечесно заробляли гроші, з яких годували своїх дітей, далеко не зайдуть. Господь сказав священику Ілію, що за вину його зухвалих синів-священиків, вже онуки почнуть прошакувати, а ще гірше не буде у твоєму роді старої людини, тобто всі з його роду будуть вмирати в молодому віці. 1 Цар.2,31.32.36.

Українська Православна Церква щойно відродилася, а вже має смертельних ворогів. Так, Ісус Христос народився, а Ірод Великий цар ізраїльський з мечем піднявся на двобій з невинним Дитям. Спаситель був гнаний через те, що мав майбутнє – бути Царем Небесним усю вічність. Наша Церква теж повинна мати майбутнє, бо має жорстоких завзятих ворогів. Святе Євангеліє неділі на 13 грудня навчає, що Христос оздоровив жінку, яку сатана зв’язав уже 18 років. Старшина божниці обурювався, але жінку зробити знову хворою уже не міг. Так, старшина московської і римської божниці воюють проти Української Православної Церкви, але поставити на коліна Українську Церкву з ласки Божої вже не можуть.

Москва в Україні затьмарила, нажаль, достойній частині людей розум і не соромиться нацьковувати їх проти своєї Української Православної Церкви, а ще гірше безсоромний злочин – проти Вселенського патріарха. Дорогі віряни, хто приймає пророка за пророка, той має нагороду пророка, Мт.10, 43. а хто зневажає вас, той Мене (Ісуса Христа) зневажає. Ів.15, 23. Лк. 10,16. Хто зневажає єпископа, той відкриває зневагу, боротьбу проти Ісуса Христа. Дорогий український народе, прихильники Москви і обмануті нею діти нашої Церкви, не все вірте своїм вожакам, вони не турбуються про ваше спасіння. Зневага єпископа, це зневага Ісуса Христа. Така нагла зневага просто так не пройде. Ви скажете, що в Російській Церкві теж є єпископи. Російська Церква служила імперії і вже стала нездатною вести вас до Неба. Євреї розіп’яли Ісуса Христа, бо казали, що римляни прийдуть і заберуть наш народ. Ів. 11, 48. Боялися та не оборонили себе. Ісуса Христа розіп’яли та римляни не лиш забрали і собі підпорядкували народ, а полонили, ще й продали його в рабство і позбавили землі обіцяної, на якій вони жили. Торгували ними як худобою. Та сини розпинателів по сьогодні тиняються по світу. Так буде і з тими, які сьогодні воюють проти святої Правди. Коли Христос воскрес, то апостоли почали проповідувати Ісуса Христа. Розпинателі почали війну проти апостолів і християн. Знаменитий вчитель, член синедріону Гамалиїл сказав мудрі слова на всю історію Церкви: якщо це діло не від Бога, то воно розсиплеться, а якщо воно від Бога, то щоб не стати противниками Божими. Дії. 5, 38.39. Не зганьбімося. Вселенський патріарх Варфоломій у 2008 році приїжджав в Україну. Московські владолюбці намірилися його зустріти як господарі української Церкви, а Вселенський патріарх мав виявитися в ролях гостя в Українській Церкві. Та, Константинопольський патріарх тоді ухилився від зухвалої зустрічі, а потім справу вирішив і доказав, що Мати-Церква, Константинополь, і що він господар Української Церкви і завважив, що Московська Церква повинна визнати, що Українська Церква є Матір’ю для Московської Церкви.

Історія ще знає таке. Грузія стала християнською вже майже в часи апостольські. Є легенда, що коли апостоли кидали жереба куди йти проповідувати Христа, то й Богородиця прийняла жереб. Їй випала Грузія, але Господь не дозволив Богородиці йти в Грузію, а віддав Їй гору Афон. Грузинська Церква на другому Всесвітньому Соборі отримала статус автокефальної Церкви. Та московська Церква, яка на люди лицемірно дуже держиться канонів, коли політики завоювали Грузію і її незалежну Церкву, всупереч всіх канонів Грузинську автокефальну Помісну Православну  Церкву зробила рядовою єпархією московської Церкви. Так у 1686-у році поступила і з Київською митрополією. Від 1810 року Грузія несла ярмо до 1917 року. Коли в Росії стала жовтнева революція, тобто Росія мала свої внутрішні проблеми, тоді Грузія вийшла з московської Церкви і відродила свою автокефалію, свій Патріархат. Росія з Грузією робила те, що сьогодні з Україною, але грузини мудріші, бо вони не боролися проти своєї Помісної Церкви, вони не виходили з протестами проти Вселенського патріарха, як сьогодні московити в Україні пікетують Вселенського патріарха біля Софії в Києві на сором Україні. Росія не визнавала Грузію до початку війни з Німеччиною. А потім, коли  їй треба було мати бодай умовний мир, щоб не відкрився другий фронт з Грузією, сказала крізь зуби, що Грузинська Церква є Церква-Сестра. На місце сказати дякую Вселенському патріарху за те, що нашу Церкву ввів у сім’ю Православних Церков і молитися за його спасіння, ми його ганьбимо. Дорогі брати і сестри, не пасімо задніх, а стіймо твердо за святу Божу правду. Це епохальний подарунок.

Наші українські зрадники борються за Москву, не соромлячись давати Москві нагоду хизуватися століттями тим, що українці на Буковині до смерті боролися за Москву. Господь до бунтівних ізраїльтян сказав, що ні один з бунтівників, які виступили проти Мойсея, не ввійде у обіцяну землю. А до ізраїльтян, які обурювалися проти Ісуса Христа, Спаситель сказав: не нарікайте, не обурюйтеся, там де Я (тобто Христос), ви не зможете бути. Ів.13,33.  Господь усе для нас сказав, про все попередив. Ми на вірному шляху. Чим жорстокіша буде з нами боротьба наших ворогів, тим більше ласки приймуть наші нащадки. Ісуса Христа вбили, але сьогодні на планеті Христова Церква найбільша за всі інші релігії. Не вбиваймо майбутнього нашої Церкви.

 

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016