Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

Відійшов до Господа Бога Патріарх Сербський Іриней

25 Листопада 2020

Відійшов до Господа Бога Патріарх Сербський Іриней. Митрополит Данило і вся Чернівецька єпархія ПЦУ висловлює співчуття з приводу смерті Предстоятеля Сербської Церкви.

Митрополит Данило:

«Завершився земний шлях Предстоятеля Сербської Православної Церкви Патріарха Іринея. Від себе та від імені духовенства і вірян Чернівецької єпархії висловлюю співчуття архієреям, духовенству Сербської Православної Церкви та усій пастві Патріарха Іринея.

Буковинців і сербський народ об’єднують спільні історичні події. За Австро-Угорської імперії у Чернівцях розташовувалася резиденція митрополитів Буковини і Далмації. Аби протистояти румунській православній церкві, у 1870-х рр. єпископ Євген Гакман домігся створення окремої митрополії – для буковинців, до яких приєднали і далматинців.

Патріарх Іриней присвятив своє життя Богові. Його християнська любов поселялася у серцях духовенства і вірян. Він настановляв людей на шлях істини, рятуючи від згубних земних спокус. Просимо, щоби Господь наш Ісус Христос на Суді Своєї Любові підніс нагороду  спочилому Патріарху за те добро, яке він зробив, за все, що він робив для Церкви Христової, і щоби оселив його душу, там де немає ні скорботи, ні печалі, ні турбот, а радість у Господі і життя безкінечне”.

Вічна пам’ять і Царство Небесне новопреставленому Патріарху Сербському Іринею!

Данило
Митрополит Чернівецький і Буковинський

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016