Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

Святкування у храмі Віри, Надії, Любові і їх матері Софії

1 Жовтня 2020

День Віри, Надії, Любові та їх матері Софії встановлений на згадку про мученицьку смерть дівчаток-підлітків та їхньої матері. Він відзначається щороку 30 вересня.

Є вже добра традиція щороку цього дня звершувати архієрейську божественну літургію у храмі Віри, Надії, Любові та їх матері Софії у Чернівцях по вул. Білоруській. Владику Данила у притворі храму зустрів настоятель, отець Любомир Мигидин та запросив архієрея очолити службу Божу.

Владика привітав парафіяльну громаду з 30-річчям відродження автокефальної церкви на Буковині та утворення ПЦУ.

“Я вітаю вас отець настоятель і вас, дорогі парафіяни з такими здобутками. Ви побудували святилище Господу Богу. Приходите сюди підносити славу Господу Богу, зливати свої кривди, а також промовити потреби, щоб Господь Бог допоміг вам їх отримати. Нехай Господь Бог допоможе вам зустріти ювілеї вашого храму, завершити оздоблення. Господь Бог підняв нас на ноги, щоб ми могли самі виживати і поділити свої сили Господу, для Його слави. Нехай цей храм служить вам, як у Києві служить вже 1000 років свята Софія, у Константинополі 1,5 тисячі років. Щирою була пожертва будівництва цих храмів. Говорить Господь, що від злодія і блудниці жертва не приймається. Ця жертва не чиста, тому й храми руйнуються чи то війною, чи лихом природи.

Нехай Господь Бог дасть вам Духа молитви, щоб ви не забували молитися, а це святилище щоб служило вашим нащадкам. Нехай у вас народжуються достойні нащадки, які б могли служити Господу Богу і самі були учителями моралі небесної”.

Владика нагородив активних парафіян та жертводавців митрополичими грамотами та орденами.

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016