Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

Освячення нижнього храму на честь св. Миколая соборного хр. рвп. кн. Володимира

10 Серпня 2020

У неділю 9-го серпня святкування 30-ліття єпархії розпочалося  освяченням нижнього храму на честь св. Миколая соборного храму рвп. кн. Володимира по вул. Воробкевича у Чернівцях. Ця святиня є першим збудованим храмом ПЦУ в обласному центрі.

Колись все розпочиналося на пустельному місці, фактично на околиці Чернівців. Мало хто вірив, що тут постане такий храм, який ми бачимо сьогодні. Завдяки настоятелю церкви, нині благочинному Чернівців, протоієрею Миколі Занковичу, парафіянам і жертводавцям, храм вийшов напрочуд гарним. До тепер богослужіння відбувалися у верхній частині храму, і ось, зараз, вже освячено й нижній храм на честь св. Миколая. Митрополит Данило пригадує: “А був час, коли отець Микола служив під відкритим небом біля хреста, у дощ і під палючим сонцем. Але Боже провидіння дарувало храм, який нині збирає і єднає у молитві чернівчан”. 

Настоятель, отець Микола, це священник з покоління старшого духівництва, мудрого і виваженого. Навколо нього, його повчального слова про євангельські істини гуртуються віряни, поспішають до храму за духовною поживою. Пригадується, як одного разу я зайшов до храму буднього дня. Нас зустріч у дворі, в робочій одежі вийшов усміхнений отець Микола, який радо показав усі здобутки парафіяльної громади. Запросив до нижнього храму, де були тільки сірі стіни і зберігався будівельний матеріал. Тоді й розповів настоятель, яким буде вівтар, які будуть розписи на стінах, і скільки ще багато-багато треба зробити. А минулої неділі ми все це вже й побачили.

Освятив нижній храм митрополит Данило у співслужінні з архієпископом Чернівецьким і Кіцманським Онуфрієм та єпископом Тернопільським і Теребовлянським Павлом.

  

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016