Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

Святкування дня пам’яті св. кн. Ольги

25 Липня 2020

Митрополит Чернівецький і Буковинський ПЦУ Данило у день пам’яті св. кн. Ольги звершив богослужіння у храмі  по вул.Руській у Чернівцях, район Гравітону. Настоятель храму св. кн. Ольги, ієрей Сергій Данилюк та парафіяни щороку, традиційно, запрошують владику Данила на святкування. Владику зустрів настоятель біля храму і отці Назар Гагалюк та Віталій Данилюк.

Після читання Євангеліє владика Данило виголосив проповідь, у якій наголосив на значенні княгині Ольги для становлення християнської релігії в Київській державі.

Владика Данило:

“Княгиня Ольга була премудрою жінкою. Вона, під час зустрічі з княжичем, звернула на себе увагу як людина сильна, яка постоїть за правду. Саме такі риси викликали повагу у княжича Ігоря, тому й вирішив він обрати Ольгу за дружину і княгиню. Її смілива вдача, рішучість сподобалися князю Ігорю. І він не помилився. Коли не стало Ігоря, Ольга налагодила відносини з сусідніми державами і водночас виховала сина Святослава. Вона вистояла і не дозволила древлянам посміятися з неї. Також вона опікувалася онуком, князем Володимиром. Княгиня Ольга відчула, що таке керувати державою. Русь шанувала багатьох богів, але жоден Бог не давав настанов і моралі для суспільства і народу держави. Вона це зрозуміла, як і найсвятіші настанови, що віднайшла у християнській релігії, а саме у Святому Письмі. Книги Мойсея і Книги Святої Євангелії дають конкретні настанови кожній людині щодо Бога, самого себе, ближнього та всього світу створеного Богом. Княгиня Ольга усвідомила, що християнський Бог це живий, істинний Бог, а не придуманий людиною. Живий Бог надає настанови найглибші у всіх напрямках життя, виховує людину моральну для неба. Княгиня Ольга віднайшла релігію і виховувала дітей та внуків на основі христових заповідей. Ольга проклала шлях християнству в Київській державі. Онук, князь Володимир, остаточно утвердив християнство в Русі”.

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016