Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

Понад 500 колядників взяли участь у цьогорічному фестивалі коляди у храмі прп. Параскеви

13 Січня 2020

У соборному храмі прп. Параскеви (Сербської) у Чернівцях відбувся фестиваль колядок. Співочі гурти та парафіяльні хори приїхали до соборного храму з усіх куточків Буковини аби віншувати Різдво Христове і разом порадіти світлому святу, яке дарує оновлення, сподівання на краще, дарує ще одну незліченну можливість наблизитись до Ісуса Христа. В українських колядках, яким ніхто не скаже точно скільки років, бо напевне українці швидше почали колядувати, ніж писати, йдеться про любов до Господа Бога, про вселенську радість і чудо. 

На початку фестивалю Митрополит Чернівецький і Буковинський Данило привітав усіх колядників і благословив. Владика вручив дипломи випускникам духовного училища Чернівецько-Буковинської єпархії, а архієрейський  хор ім. Митрополита Євгена Гакмана виконав тропар Різдву Христовому.

Хто є, учасники фестивалю колядок? Це парафіяни храмів ПЦУ, дорослі і діти, жінки і чоловіки, молодь і старше покоління, люди різних професій. Це ті, хто не виміняв недільний день, 12-го січня на споглядання маланкарів поруч на площі Філармонії – підстрибуючих, хаотично танцюючих, які про Бога забули, а  разом з своїми настоятелями співали коляду, та ще й таку, що вперше люди чули.  Призабутому не дали померти і надбання предків ожило знову в голосах хористів з Киселева, Борівців, Добринівців, Горошівців, Боянчука, П’ядиківців, Товтрів, Рогізни, Роші, Мілієво, Михайлівки, Стрілецького Кута, Глибоки, Кіцманя, юних колядників недільної школи жіночого монастиря Преображення Господнього. Вперше цьогоріч колядували разом села, що перейшли до ПЦУ . А першим селом, що приєдналося до ПЦУ була Михайлівка Глибоцького району. 

Запам’ятався надовго чоловічий хор з Мілієво, який потужними басистими голосами виконав маловідомі давні колядки, що славлять Господа Бога, піднімають дух боротьби за правду.

У фестивалі взяли участь чимало дітей. Малеча готувалася виступати, подбали батьки про різдвяні костюми і декорації. Всіх дітей і дорослих, хто колядував, пригостили солодкими подарунками.

У цьогорічному фестивалі взяло участь понад 500 учасників. Це найбільше число за роки проведення коляди у соборному храмі прп. Параскеви.У соборному храмі прп. Параскеви у Чернівцях відбувся фестиваль колядок, у якому взяли участь понад 500 учасників. Це парафіяни храмів ПЦУ разом з своїми настоятелями. Вперше цьогоріч колядували разом села, що перейшли до ПЦУ – Боянчук, Горошівці, Добринівці, П’ядиківці, Михальче та ін. Кожен колядник отримав солодкий подарунок.

Цього дня колядники не поспішали додому. Вийшовши з храму ще продовжували колядувати змагаючись голосами і знаннями нечуваних досі пісень.

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016