Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

В Черешенці освятили вівтар і престіл

18 Грудня 2019

17 грудня, у день пам’яті вмч. Варвари, митрополит Чернівецький і Буковинський Данило з архіпастирським візитом відвідав парафію храму св. Миколая, Архієпископа Мирлікійського, що у селі Черешенька Вижницького району. Парафія вже понад 10 років самотужки відновлює храм. Стараннями настоятеля, отця Олексія Прокоп’єва, прихожан, жертводавців вдалося до святкування Миколая звести вівтар і престіл, які й освятив владика Данило.

Владика Данило: “Ми відновили життя цього храму, щоб у ньому перебувала благодать, яка має нас сформувати для вічності. У храмі цьому перебуває Дух Святий, який наповнює ласками, мудрістю, багатьма дарами, які нам потрібні для життя”.

Господь Бог може прославити людину достойну як прославив Варвару. Сьогодні ми навчаємося її життям. Коли ми прославляємо Варвару, то прославляємо Господа Бога. Так діє Дух Святий”.

Владика Данило привітав настоятеля храму, парафіян з подією освячення престолу і вівтаря.Владика наголосив, що не просто храм відновлювався, далеко не у великих розкошах. Але це засвідчило глибоку віру людей у  Господа нашого Ісуса Христа. 

 

 

 

 

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016