Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

Рада церков Буковини зустрілася з головою Чернівецької ОДА Сергієм Осачуком

6 Грудня 2019

Новопризначений голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук 5-го грудня зустрівся з радою церков Буковини. Участь у зустрічі взяв Митрополит Чернівецький і Буковинський Данило, архієреї ПЦУ та представники інших релігійних конфесій і організацій краю. Зокрема багато часу було приділено питанням деморалізації суспільства.   Учасники зустрічі погодилися, що відповідальність за деморалізацію суспільства несемо усі ми – влада, церква, школа, родини і кожен з нас.

Як зупинити процес деморалізації суспільства? Адже у ВР у першому читанні розглянуто законопроект про ЛГБТ. Це лякає представників церкви. Тому є пропозиція звернутися до органів обласної влади, до ВР, Кабміну і Президента, щоб не допустити узаконення організацій, що пропагують не традиційні взаємини між людьми сексуального характеру.

Абзац з статті владики Данила “Князі содомські, народе Гоморський…“:

“Чи то у часи пророка Ісаї були такі люди, чи то він про нас таке соромне пророцтво говорить? Дорогі християни, люди Божі, невже ми так дякуємо Господу Богу за те, що Він нас створив. Господь Бог створив нас не для того, щоб ми Його зневажали такою ганьбою. Подружній акт Господь дав людині для продовження роду людського в Бозі, для народження Образу Божого, для Неба, для Вічності, для народження і виховання громадян Неба. З яким лицем станемо перед Сотворителем, якщо ми такий святий акт обваляли найганебнішим злом. Бог нас створив на Образ Божий і дав нам право здобути Подобу Божу, а ми Образ Божий обваляли у безсоромстві. Наша людська природа богодостойна, бо Сам Син Божий благоволив її прийняти і обожити. Якщо ми людську природу збережемо в моралі, чесноті тоді вона засяє як сонце у Славі Божій. (Мт. 13,42.) Яке достоїнство засяє в багні содомського безсоромства? Невже у Святому Письмі мало показано: людство у потопі загинуло, у Содомі люди згоріли, а скільки індивідуально злочинців загинуло нам не відомо, але ж загинуло”.

Голова Чернівецької ОДА сподівається, що церква й надалі братиме активну участь у моральному вихованні молоді:

«Ми  з вами маємо велике щастя жити на Буковині – краї, де історично знайшли прихисток різні люди, спільноти, вірування, церкви, релігії. В усі часи буковинці йшли молитись Богові до різних церков, а після того спільно працювали задля творення території благополуччя, безпеки і миру.  І сьогодні це наша з вами спільна відповідальність – зробити так, щоб така практика не залишилась у минулому, а щоб вона мала перспективу й завтра», – заявив очільник обласної виконавчої влади під час засідання обласної Ради церков та релігійних організацій.

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016