Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

Духовенство Чернівецької єпархії ПЦУ вклонилося борцям за свободу України

11 Жовтня 2019

14-го жовтня Україна відзначатиме свято Покрови Божої матері. Це також день козацтва та захисника України. Мабуть більшого свята державного і православного в один день й немає. Вже сьогодні розпочались урочисті заходи з вшанування українських захисників, які у різні часи боролися за свободу України.
Митрополит Чернівецький і Буковинський Данило УПЦ (ПЦУ), духовенство Чернівецької єпархії поклонилися героям Буковинського куреня біля пам’ятника учасникам визвольної боротьби.

Буковинський Курінь — українська добровольча військова частина часів Другої світової війни. Був утворений в серпні 1941, як напіввійськове формування ОУН. Членами цієї формації були переважно молоді люди зі всіх верств населення Буковини: селяни, робітники, студенти, митці, адвокати, лікарі, вчителі. По дорозі до Києва, за директивою Проводу, багато з буковинців залишилися в містах України, де включилися в місцеву громадсько-політичну роботу, проводячи антирадянські протести.
За своєю чисельністю Буковинський курінь перевищував усі інші Похідні групи ОУН, разом узяті.

Після прибуття до Києва Буковинський курінь був об’єднаний із Київським куренем під командуванням Петра Захвалинського.

Учасники Буковинського куреня одразу ж включилися у процеси національного відродження столиці, зокрема тісно співпрацювали з органами місцевого самоврядування, забезпечували діяльність українських установ, підприємств, культурних та політичних інститутів.

Наприкінці 1941 Буковинський курінь був розпущений німцями за націоналістичну діяльність, що йшла врозріз із політикою окупаційної німецької влади. Чимало членів Куреня були репресовані.



 

 

 

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016