Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

Перший візит архієрея у храм Різдва Богородиці після переходу парафії до ПЦУ

22 Вересня 2019

Село Михайлівка Глибоцького району у лютому 2019 року заявило про перехід до Православної Церкви України. І зроблено це було у винятково цивілізований спосіб. Релеігійна громада зібралася на збори, щоб колективно вирішити назріле питання приналежності місцевого храму Різдва Пресвятої Богородиці до Помісної Церкви України, незалежної від Москви. Участь у зборах тоді взяло 196 парафіян. Всім дали право висловитися. Слава Богу все обійшлося тільки словесними перепалками. Позиція, що храм має належати до незалежної Православної Церкви України, переконливо переважила. За, проголосувало 165 прихожан, і тільки 28 захотіли молитися у російській церкві. 

Такі події пережили православні села Михайлівка ще зовсім нещодавно. До речі, з ними завжди поруч був благочинний Глибоччини, протоієрей Роман Грищук.

І ось минулої суботи, 21-го вересня, була чудова нагода спільної молитви парафіян цього храму та Митрополита Чернівецького і Буковинського Данила, священників багатьох парафій, які прибули на свято Різдва Пресвятої Владичиці нашої Діви Марії. 

Вітання архієрея було урочистим і щирим біля воріт храму. Трепетний настрій переважав у вірян, адже такої зустрічі з владикою Данилом вони чекали давно. 

Настоятель храму, староста запросили владику Данила очолити богослужіння, всіх парафіян долучитися до спільної молитви. Після читання Євангеліє владика Данило виголосив проповідь на тему свята Різдва Богородиці. 

Владика Данило вкотре подякував парафіянам храму у Михайлівці за стійкість у витримку, за незламність і віру. Православні Михайлівки зробили вагомий вклад у справу розбудови Помісної Церкви України.Ведені Божим Духом вони об’єдналися і стали на захист Української Церкви.

Після літургії відбулося освячення води та хресний хід навколо храму.

 

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016