Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

Митрополит Данило: “Немає жодної людини, яка б народилася у світ без веління Божого…”

28 Серпня 2019

28-го серпня православна Україна урочисто вшановує свято Успіння Пресвятої Владичиці нашої Діви Марії.  Цього дня звершуються божественні літургії, підносяться молитви на славу Господу Богу та Пречистої Діви Марії.

Митрополит Чернівецький і Буковинський Данило УПЦ (ПЦУ) здійснив архієрейський візит в село Банилів на Вижниччині. Численна парафія храму Успіння Пресвятої Богородиці зустрічала владику біля храму.

Староста парафії, представники міцевої ради привітали митрополита і запевнили, що сьогоднішня подія є дуже бажаною і очікуваною. Банилів зажди був надійною опорю помісної Української Православної Церкви (ПЦУ) і є прикладом для інших, як послідовно з Божою підтримкою відстоювати право на незалежну від Москви церкву. На святкування до Банилова прийшли православні з села Бережниця, які нещодавно, згідно із волею тамтешньої громади і законодавства України, перейшли до ПЦУ. Утім, для Бережниці ще слід пройти шлях документальної процедури і навіть судів, щоб довести своє право на приналежність храму села до помісної . Але, як запевнили парафіяни з Бережниці, нічого вже не стане на заваді їх прагнень.

Настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці, благочинний Вижниччини Ілля Кігніцький зустрів архієрея у притворі храму. Настоятель розповів коротко історію будівництва та освячення храму, а згодом й запросив владику Данила очолити божественну літургію.

Митрополит Данило виголосив проповідь про життя і подвиг Пречистої Діви Марії. Благословив брати приклад з життя Богородиці зберігаючи тілесну і духовну чистоту на радість Отця Небесного і заради спасіння. Немає жодної людини, яка б народилася у світ без веління Божого і немає жодної людини,за яку б Господь Бог не вболівав і не радів. Нам залишається стати союзником Господа Бога, виконувати приписане Ним, бо це також відповідальність перед нашими дітьми, внуками і правнуками.

Владика Данило, з нагоди храмовго свята і 75-річчя з дня народження настоятеля храму Успіння Пресвятої Богородиці Іллі Кігніцького, вручив настоятелю орден Архістратига Михаїла і подячну грамоту Предстоятеля Київського і всієї України УПЦ (ПЦУ) Блаженнішого Митрополита Епіфанія.

 

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016