Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

Мощі Св. Ап. Андрія Першозванного привезуть в Київ

21 Липня 2019

З благословення Митрополита Данила Чернівецька єпархія УПЦ (ПЦУ) запрошує мирян взяти участь у святкуванні 1031-ої річниці Хрещення України (Київської Русі). 28-го липня, у день пам’яті Св. Рв. Кн. Володимира, буде звершено паломництво до серця нашої країни, до Києва. У Святій Софії Київській Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершить урочисте святкове богослужіння. Для участі в богослужінні прибуде делегація матері Церкви Константинопольської. Вселенський Патріарх Варфоломій благословив привезти в Україну безцінний дар – мощі св. апостола Андрія Першозванного. Саме апостол Андрій воздвиг на київських пагорбах хрест і сказав, що на цих землях засяє ласка Божа. Дарування мощей Андрія Першозванного, є визнанням Константинополем помісної Української Церкви. Мощі будуть перебувати в Михайлівському золотоверхому монастирі, де буде звершено всеношну напередодні неділі святкування. Мощі будуть доступні для приклоніння всім мирянам і духовенству.

У неділю, окрім божественної літургії за участі єпископату України, відбудеться Хресний хід на Вололдимирську гірку. Буковинців запрошуємо взяти участь у паломницькій поздці до столиці. Організація поїздки від храму прп. Параскеви(Сербської).

Митрополит Данило:

“Святий апостол Андрій є апостолом Христовим. Він приніс християнство на українські землі. Він передрік, що на горах київських буде велике місто з багатьма храмами. Так усе й відбулося. Тому нині ми свято зберігаємо пам’ять про хрещення Києва і принесення на наші землі Церкви Христової. Українська церква має таку саму честь, як і інші церкви світу. Їх хрестили апостоли і нашу церкву хрестив апостол.

Патріарх Варфоломій підтвердив,  що він визнає Українську Церкву розпорядившись, з нагоди 1031-ої річниці Хрещення, привезти в Київ мощі св. ап. Андрія Першозванного.  Патріарх також запевнив, що незабаром Еладська Церква визнає Українську Церкву як сестру православних церков світу”.

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016