Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

У Витилівці відзначили храмове свято

17 Червня 2019

Храмові Святого Духа у селі Витілівка,що у Кіцманському районі, понад сто років. Тут усе навіяне давніми традиціями і поклонінням Господу Богу. Зовнішній архітектурний стиль храму засвідчує приналежність до православ’я та старовини. До сьогодні місцева парафіяльна громада зберігає храм в гарному стані, доглядає за подвір’ям та цвинтарем. І як тут не пригадати часи наших бабусь, які порались за ткацькими верстатами і виробляли різноколірні верітки (ходніки чи доріжки), якими ще й нині  встелені дерев’яні сходи на дзвіниці храму у Витилівці. 

Радо витилівчани зустріли Митрополита Чернівецького і Буковинського Данила – квітами, хлібом і сіллю. Промовив вітальне слово настоятель храму Сергій Шляхов, який запросив владику очолити богослужіння та розділити радість свята.

Владика Данила виголосив проповідь з нагоди дня Святого Духа:

“Якщо ми живемо за заповідями, то тоді Дух Святий розгортає у нас свою діяльність. Якщо ми тільки бодай запросимо Духа Святого у наше життя, то тоді Дух Святий буде обдаровувати нас добрими і здоровими думками, буде утримувати нас від зла. І ми, поволі, будемо розуміти духовну природу у собі, зможемо самі робити вибір вчинків, бо ми маємо духовну свободу. Ми мусимо набути знання Святого Письма і зрозуміти – це злий дух нас спонукає чи Святий Дух настановлює. І тоді ми, як духовно-тілесні істоти, входимо у духовний світ. І коли приходить смерть, ми готові до духовного світу. Як каже Ісус Христос – “Праведники засяють як сонце у славі Отця Небесного”.

Ми народжені з похоті, на нас тавро пекла. Але, хрещенням, нас Господь Бог усиновлює, дає право називати Бога Отцем Нашим. І Дух Святий веде нас, щоб коли ми явимося перед лицем Господнім у загробному світі мали заслуги.

Молімося Господу Богу, щоб Він, який створив нас тілесними дав нам збагнути, що ми духовні особистості і через тіло оживляємо дух, як це зробив Христос, і набуваємо чеснотами подобу Божу, щоб увійти у загробний світ. І там славити і величати найсвятіше ім’я Його. Амінь”.

Владика Данило подякував громаді храму за жертовність і єдність у справі розбудови Помісної Церкви в Україні. А за підписом Предстоятеля ПЦУ, Блаженнішого Митрополита Епіфанія владика вручив подячну грамоту настоятелю храму.

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016