Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

Артос – на увесь рік

5 Травня 2019

Минув тиждень світлого і радісного свята Воскресіння Христового. Православні християни ще раз доторкнулися до величі таїни Воскресіння, наповнилися сподіваннями на Царство Небесне і відродження в загробному світі.

Сьогоднішня неділя носить назву «Фоминої», тому що в цей день згадується явлення Господа нашого Ісуса Христа на восьмий день після Свого воскресіння учням і показано переконання апостола Фоми у воскресінні. Господь сказав Фомі: “Ти повірив, тому що побачив Мене, блаженні ті, хто не бачили  але увірували”.

Про першопочаткову невіру Фоми і явлення воскреслого Ісуса Христа апостолам говорив сьогодні під час проповіді у соборному храмі прп. Параскеви (Сербської) Митрополит Чернівецький і Буковинськи Данило.

Воскресіння Христове надихає усіх нас, щоб ми заслужили на достойне місце у Царстві Небесному. Також сьогодні відбуваються молитви за померлими, прохання у Господа Бога на удостоєння померлими гідного місця у Бога.

Сьогодні у храмі роздавали вірянам артос, який свято зберігатимуть протягом року, і при потребі споживатимуть. В усі дні святкового тижня над артосом  відбувалися літургії. Світлої суботи читалася молитва на роздроблення артоса. І сьогодні, після літургії та мировання, артос був розданий вірянам.

 

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016