Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

Першої неділі Великого Посту – Торжество Православ’я

17 Березня 2019

В першу неділю Великого Посту святкуємо Торжество Православ’я. На Помісному Константинопольському соборі в 842 році  було остаточно відновлено і затверджено шанування святих ікон. На цьому соборі, який дарував Церкві перемогу над іконоборчою єресю, було встановлено свято Торжества Православ’я, яке й відбулося у першу неділю Великого посту. Священні зображення є складовими православних храмів.  Перед деякими  відбувалися зцілення, тому в християнську свідомість вони увійшли як чудотворні.

Сьогодні митрополит Чернівецький і Буковинський Данило звершив божественну літургію у храмі прп. Парскеви (Сербської). Під час проповіді владика зупинився на значенні сьогоднішнього свята для православної віри. Владика Данило: “Ми увійшли у святий Велтикй Піст і стоїмо перед фактом понесення подивгу. Ми повинні стати на шлях істинний, дослухатися до науки Божої і виконувати її. Тоді гарантовано кожен матиме щасливі дні життя і надію на успадкуання Царства Небесного. Свята Церква запрошує нас до сповіді, до аналізу нашого життя, покарати себе за гріхи свідомі і несвідомі. Жити з Богом і для Бога, бо коли ми станемо на суд, щоб не опинилися після нього в темряві страждань.  Нехай Господь Бог навчить нас бути істинними ізраїлтянами, як ап. Нафанаїл. Молимося, щоб Дух святий засудив наші помилки, щоб ми їх не створили і явилися у загробному світі чистими, і змогли відкрити уста наші,щоб славити Отця нашого на всю вічність. Амінь”.

З благословення митрополита Данила протягом усього тижня будуть звершуватися літургії ранішосвячених дарів св.Григорія Двоєслова. Віряни можуть сповідатися з понеділка до п’ятниці. В суботу Служба Сорокоуст, а о 17.00 вечірня, під час якої можна приступити до сповіді, щоб наступного дня спожити святих Христових дарів за Причастям. 

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016