Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

ЦИРКУЛЯР

11 Березня 2019

Дорогі отці, дорогі парафіяни, український народе!

У 1989 році відродилася Українська Церква, незалежна від Москви і Риму. З ласки Божої, утвердилася і незалежна Українська держава. Україна має свою землю, армію, грошову одиницю, державну і національну символіку. Україна, як держава, повинна мати і незалежну Помісну Православну Церкву.  У  1989 р. Церква  відродилася, а у  2019 році всі православні гілки Церкви об’єдналися і постала помісна Православна Церква України.

На Буковині наших православних християн обманювали одурені Москвою, залякані канонами, священики. Зараз, Слава Богу, Господь відкрив очі нашим християнам на поважну справу, яку зробив Президент Петро Порошенко, Господи, винагороди йому і його дітям, і Вселенський патріарх Варфоломій І, Господи, винагороди йому спасінням. Хвалимо Бога і дякуємо нашим православним буковинцям, що повертаються у помісну Православну Церкву України, яка перебуває в сім’ї Православної Вселенської Церкви.

Просимо вас, гідних християн, в час налагодження богослужіння на парафіях, які позбавилися московського ярма, поставитися з розумінням до тимчасової нестачі духовенства. Села повертаються, а священиків не вистачає. Тому просимо стерпіти якийсь час.

Благаємо – шукайте по селах чоловіків, які гідні служити Господу Богу у Святій Церкві. Чоловіки, хто може прийняти на себе тягар священства, – прийміть заради майбутнього Ваших дітей, нашої Церкви і держави. Ми допоможемо Вам здобути знання, необхідні для служіння в Церкві Богу і людям.

Нехай Господь благословить всіх Вас за молитвами нашого буковинського святого Свт. Петра Могили, Свт. Євгена (Гакмана).

Митрополит Данило.

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016