Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ

Предстоятель Православної Церкви України відвідав рідну Буковину

19 Лютого 2019

На запрошення митрополита Чернівецького і Буковинського Данила, духовенства та буковинської влади митрополит Київський і всієї України Епіфаній здійснив архіпастирський візит до Чернівців. Тисячі мирян зустріли владику Епіфанія на площі Філармонії. Чи не вперше здалося, що центр Чернівців, його вузькі вулиці є надто малими, щоб вмістити всіх бажаючих об’єднатись у вірі і церкві.

Настоятель храму прп. Параскеви (Сербської), протоієрей Микола Семелюк зустрів владику Епіфанія вітальним словом і запросив очолити божественну літургію. 

Після читання Євангеліє Митрополит Епіфаній виголосив проповідь про неділю митаря і фарисея.“Боже, будь милостивий до мене, грішного!”, ці слова звертання митаря дарують смиренність і чисту віру. А звітність і демонстрація  безгріховності фарисея не що інше як омана, спроба закони земні застосувати у спілкуванні з Богом.

Владика Данило щиро подякував Предстоятелю за візит на Буковину. Служіння владики Епіфанія надихнуло вірян Буковини на віру і об’єднання, на мир і любов, на життя з Богом.

Чернівецькa єпархія. Офіційний сайт.
Всі права захищені. У разі копіюванні посилання на сайт обов'язкове © 2014-2016